2016. december 21., szerda

Sarah Bernardt desszert





Nem ez az első sütemény, amiről soha nem hallottam míg Norvégiába nem jöttem. Ez az egyik legfinomabb norvég süti, amit egy francia színésznőről neveztek el. Eredetileg kis, kerek alakú desszert.




De népszerűségére jellemző, hogy megalkották a tepsis változatát is, ami sokkal gyorsabban elkészíthető. Ráadásul lisztmentes és az én változatom még cukormentes is.

Hozzávalók:
Krém:
3 dl tejszín
150 g étcsokoládé

Tészta:
250 g darált mandula
90 g stivia (vagy 180g más édesítő)
2-3 tojás fehérjéje

Máz:
200g étcsokoládé
2 ek  kókuszolaj

Először a krémet készítjük el . A tejszínt megmelegítjük a darabokra tört csokoládéval és egyneművé keverjük.Majd alaposan kíhűtjük (3-4 órára hűtőbe tesszük)
A mandulát ledaráljuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük( de csak összekeverve is működik). Hozzáadjuk az édesítőszert, majd óvatosan belekeverjük a darált a mandulát.  Egy 25cm x 36 cm tepsibe sütőpapírt teszünk erre öntjük a tésztát. ( ha kerek, kis lapokat akarunk készíteni, akkor nyomózsákba tesszük és kb. 5 cm átmérőjű köröket készítünk kis távolságokra egymástól) 210 °-ra előmelegített sütőben  7-10 percig sütjük.
A jól behűtött krémet felverjük és a kihűlt tésztára kenjük. A mázhoz a csokoládét viz felett felolvasztjuk a kókuszolajjal  és a krémre öntjük. (A korongos változatnál nyomózsákkal szép csúcsokat készítünk és belemártjuk a csokoládé mázba.)





Csak ajánlani tudom az elkészítését. Nagyon finom sütemény.
Egyetlen szépséghibája, hogy picit nehéz szépen szeletelni.










2 megjegyzés:

BORI írta...

Lehet, hogy nem lehet szépen szeletelni, de biztosan nagyon finom lehet! :)

Luca írta...

Nagyon-nagyon finom

Megjegyzés küldése