2011. november 19., szombat

Erzsi takarója

.Ezen a héten felfüggesztettem a kötést és nekiálltam a barátnőm takarójának. A csikok leszabása után eldöntöttem, hogy három színnél többet nem használok hozzá. Minden várakozásomat felülmúlta a rozsda szín. Valami fantasztikus módon feldobta az egészet.

Eredetileg ezeket az anyagokat terveztem használni :


Igy nézett ki két sor  után:


És ilyen lett az összes csík felvarrása után. Egy rég függöny anyagát használtam fel hozzá (Tamás ágyán fényképeztem, de nem csináltam rendet előtte a szobában :) ) Amikor rávarrtam a következő fehér csíkot, az jutott eszembe, micsoda szép karácsonyi terítőt lehetne belőle csinálni......Tegnap aztán felvasaltam a leveleket:


Íme, így néz ki most a takaró. Még körbe kell varrnom a leveleket és jön a takaró készités legrosszabb része, az összeállitás. Már előre tiltakoznak a térdeim..............


Kicsit közelebbről:.

9 megjegyzés:

Babó írta...

Nagyon jó lesz! Én is elfogadnám.:) Ügyes vagy Imola! :)

gubike írta...

Nekem is tetszik.

MARIKA írta...

Nagyon szép lett a takaró telis, teli melegséggel, nagyon jól össze válogattad a színeket :)

beszand írta...

Hú, ez aztán szuper lesz! A színei nekem is nagyon bejönnek! Az összefércelés remélem gyorsan sikerül, mert ez az a rész azt hiszem amit mindenki fájó térdekkel teszi "emlékezetessé". Most én kicsivel megúsztam, a belövőpisztoly nagy szolgálatot tett. :))

Yola írta...

Csillag, mivel vasalod fel a leveleket?

Luca írta...

Lehet kapni kétoldalú fátyolfóliát. Azt hiszem ez a neve. Mindkét oldalát fel lehet vasalni.

Luca írta...

Andi, nekem is van belövő pisztolyom, de nem mertem még takaróhoz használni. Tényleg jó?

beszand írta...

Szia Luca! Igen azt használtam most már másodszor nagy alakú munkához. Sűrűn tűztem bele kb. 5-6 cm-ként a fércelés elve szerint. A kis takarónál pl. a blokk sarkait is és a közepét is összetűztem. Nekem bejött vele a munka!

Luca írta...

Kösz Andi, akkor kipróbálom a kistakarón én is, aztán majd meglátjuk. Eddig csak dekoráció készitésnél használtam. Ott szuper volt.

Megjegyzés küldése