2012. február 5., vasárnap

Thai ízek.....

.




Szeretjük a thai ételeket. Nagyon finom ebédet csináltam ma, sült csirkemell csikokat satay szósszal és mazsolás rizzsel. A satay tulajdonképpen földimogyorós szósz.



Először a barátnőmnél ettünk és nagyon-nagyon ízlett. Nem teljesen úgy csinálom, ahogy ő, de így is szuper finom.  A  rizst két részre osztom, mert a család  egy része mazsola nélkül szereti. Pedig szeritem  nagyon jól kiegészitik egymást az ízek.

Csirke csíkok satay szósszal:

Hozzávalók:

1 kg filézett csirkemell
2-3 gerezd fokhagyma
kevés vöröshagyma
só, bors, grillkeverék
mogyoró vagy dió olaj (olívaolaj)
satay szósz
 2 dl kókusztej vagy tejszí
csili paprika(elhagyható)
4-5 dl rizs
2 marék mazsola

A vékonyra felcsíkozott csirkemellett és a hozzávalókat az olajon világos barnára piritjuk a hagymával és a fokhagymával meg fűszerekkel. Aztán felöntjük a satay szósszal és a kókusz tejjel, majd összeforraljuk.
Barátnőm tejszínnel készitette, de Zolinak több kollegája is van, akiknek thai vagy fülöpszigeti felesége van, akik szinte mindenhez kókusz tejet használnak. Így cseréltem én ki a tejszínt kókusz tejre. Nem bántam meg.  Enci eredetileg  csipósre sütötte a húst, tett az olajba csili paprikát.
Amíg készül a csirke megfőzzük a rizst  és rögtön belekeverjük a mazsolát.

.

2 megjegyzés:

  1. Mi is szeretjük ezeket az ízeket! Nagyon gusztusos! Kipróbálom, bár azt hiszem a tejszínnel. Hol lehet nálunk kókusztejet kapni?!

    VálaszTörlés
  2. Szerintem minden boltban, dw a Lidl-ben biztosan A satay szószt is ott lehet kapni

    VálaszTörlés