2014. október 30., csütörtök
Almás-diós süti.....
Az eredeti receptet Tücsökbogárnál találtam, természetesen paleo változatban. Annyira megtetszett, hogy rögtön meg is sütöttem.
Hozzávalók:
6 tojás sárgája
10 dkg darált dió
10 dkg kókuszliszt vagy kávédarálón átdarált kókuszreszelék
1 tk szódabikarbóna
1-2 evőkanál xilit (vagy eritrin, stevia)
Almás töltelék:
10-12 alma
1 tk fahéj
2 ek citromlé
1 ek xilit(vagy méz, vagy eritrin)
Hab:
6 tojás fehérje
1 ek xilit (vagy méz, vagy eritrin)
1 ek citromlé
5 dkg darált dió (el is hagyható, akkor fehér hab lesz a tetején)
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd a hozzávalókkal megpároljuk. Minnél kevesebb lé maradjon alatta. Kihütjük.
A tésztához a tojás sárgákat habosra keverjük a xilittel, majd hozzáadjuk a több hozzávalót. Elég tömör masszát kapunk. Ezt belenyomkodjuk egy 20x30 cm tepsibe, rátesszük a párolt almát és a 150 °C-ra előmelegitett sütőben 20 percig sütjük. Közben a tojás fehérjékből kemény habot verünk a citromlével és a xilittel. Majd óvatosan beleforgatjuk a darált diót. Az almás rétegre kenjük, majd vissza tesszük a sütőbe és még 15-20 percig tovább sütjük.
Nagyon finom paleo sütike. Csak ajánlani tudom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon guszta! Szombaton próba! Van itthon minden , kivétel az alma hiányzik, de addigra beszerzem. Köszi a receptet, puszi. :)
VálaszTörlésRemélem nektek is ízleni fog! Szerintünk nagyon finom.
TörlésPuszi :)
ezt nekem is ki kell próbálnom mihelyt helyre állok egészségileg :(
VálaszTörlésNátha megdöntött :(
Csak ajánlani tudom. A hab a tetején nagyon sokat emel rajta.
TörlésTe meg gyógyuljál meg, minnél előbb.
Jöhet belőle a kóstoló!
VálaszTörlésAdnék szivesen.... :))
Törlés