2015. július 12., vasárnap

Anna babatakarója




Ma megkapta kis tulajdonosa a takarót, természetesen az elmaradhatatlan apróságokkal.  Nagyon lassan értem a végére, mert mindig közbejött valami. Pedig már június végén a finisben voltam vele.
Nem mondhatni, hogy bonyolult a minta és mégis a blokkok összevarrásánál kicsit megküzdöttem vele. Voltatok már úgy, hogy mindig ugyanazt a blokkot varrjátok rosszul össze? Pedig egy 4 db-ól álló blokkot nem művészet összevarrni. Na nekem sikerült minden rossz variációban megvarrni. Először csak bosszankodtam, hogy nem vettem észre, másodszor már mérges voltam és amikor kiderült, hogy a harmadik variáció is rossz, már csak nevettem rajta.
Végül is összeállt a takaró, már csak azt kellett kitalálnom, hogy milyen legyen a szegélye.

itt már minden a helyén van

1. szegély próba a kockás

a 2. a virágos

a 3. a csíkos

végül a kockás nyert....
A szendvicselés után azon agyaltam, hogy tűzzem meg. Végül a ferde csíkok mentén varrásban tűztem és ez az első takaró, ami gépi tűzéssel készült. Sikerült megtalálnom a megfelelő beállítást a gépen.


És végül elkészült a takaró és természetesen a kis maci és a kötött zokni is. A kis tulajdonos csütörtökön megszületett és ma  3 napos korában megkapta a takaróját....


Annának van egy három éves bátyja is és  most mindenki a pici lánynak hoz majd ajándékot, ezért úgy gondoltam, hogy kapjon ő is valamit.....











6 megjegyzés:

  1. Imola, nagyon kedves Tőled, hogy mindenre figyeltél. Biztosan a mama és kislány, na meg a bátyus is örültek a gondos ajándéknak! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod az ember nem felejti el, hogy nekkora változás egy kistesó,,,,,

      Törlés
  2. Szepseges lett, csak ámulok.... :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. De az ámulás kölcsönös.... :) )

      Törlés