2015. december 2., szerda

Baba projekt 4: baba-mama táska



Nagyon ötletes dolognak tartom ezt a táskát, hiszen a bébi dolgok (pelenka, krémek, stb) beleférnek a táska zsebeibe, és kinyitva, meg bárhol rá lehet fektetni a babát.  Amikor láttam Böbénél a Böbe morzsák blogon, kértem adja meg a méreteit.  Ezen a linken részletesen megtaláljátok a táska leírását. Szóval nagyon tetszett a táska és ránézésre  nagyon egyszerűnek tünt a megvarrása.


Kiszabom, ráteszem a szivacsokat, amiket  1 1/2 cm-vel kisebbre szabok a táska méreteinél. Aztán az oldalakba bevarrom a zippzárakat és már kész is. Persze, ahogy Móricka elképzeli....
 Az elejére kiválasztottunk egy "Gorjuss" képet. Elóször azt kellett megvarrnom. Miután úgy döntöttem, hogy nem szegem ferde pánttal a széleket, így körbe férceltem a behajtásokat. Majd felvarrtam a Gorjusst és a bélésre tervezett tartókat.




Eddig gyorsan ment a dolog. Aztán jött a zippzárak bevarrása. Na az első mindjárt kiakasztott. Miután méterben van a zippzáram és már a békás zsáknál is azt varrtam be, nem gondoltam, hogy ezzel ennyit fogok szórakozni.... Nem tudom ti jártatok e már úgy, hogy egyszer csak sehogy nem stimmelt a dolog..... Annyira megfogott, hogy hagytam az egészet az napra. Másnap már alvásból ébredezve megvilágosodtam és nem is nagyon értettem, hogy mi volt a problémám előtte való nap. :) Így aztán röpke másfél óra alatt elkészültem a bevarrásukkal. Majdnem két órán keresztül tisztáztam el a varrásokat és szedtem ki a férceket. De megérte, mert szuper jó lett a táska.




Remélem baba-mama jól ki tudja majd használni! Böbe mégegyszer nagyon köszönöm  a segítséget! :))








4 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök Imola, hogy sikerült elkészítened ezt a táskát. Hát, arról nem írtam, hogy egyszerű lenne...valóban a zippzárak bevarrása a legnehezebb feladat. Képzeld én egyszer fordítva varrtam be és nem lehetett kinyitni, bonthattam az egészet. A lényeg, hogy örült az anyuka!

    VálaszTörlés
  2. Nem is te mondtad, hogy könnyű, csak annak nézett ki. És tényleg sokat segített a részletes útmutatód. :))

    VálaszTörlés
  3. én lapos táskát csináltam belőle, mert az volt a legegyszerűbb

    VálaszTörlés
  4. Én is gondolkodtam rajta, De ebbe többet lehet pakolni.....

    VálaszTörlés