2018. július 31., kedd

Júliusban a kert...




Változatlanul csoda idő van nálunk és ez meglátszik a kerten is. A virágok nagyon élvezik, a fű viszont nem annyira, a locsolás ellenére sem. Csodásak a spanyol margaréták, a rózsák és a petúniák. Még soha nem vettem piros színá petúniákat, de idén az akciós, 10 darabos palánták közöl pirosat választottam és nem bántam meg.










Tavasszal vettem két klemátiszt, mert a régiek tönkre mentek. A kék színá nagyon nehezen akar növekedni, de a cirmos, ami "john paul II." névre hallgat nagyon aranyosan nyíili.




És gyönyörűek az átteleltetett muskátlik is. Két rózsaszín és egy piros. A piros valami fantasztikus. Egyszerre  13  virágja van.





 És nagyon jól érzi magát kint a cserepes hibiszkuszom is, folyamatosan hozza a virágait.




A napokban fedeztem fel, hogy a cserépbe ültetett kálám két virágot is hozott és a szintén tavasszal vet golgota virágon is kinyílt az egyik bimbó és meglepetésemre fehér színe van.





Nyár elején vettem egy pici illatos muskátlit. Az is virágzik egyfolytában.




És végre 90%-ban formára vágtuk a fenyő sövényt. Ez egy kicsit sokáig tartott, bár ennek története van. A fenyő sövény kicsit elvadult, mert már két éve nem tudtam igazán megnyírni,  mindig közbejött valami. Idén aztán májusban nekiálltam és  csak a nagyon vastag csúcsok maradtak meg, hogy majd lefűrészelik a fiúk a végén. Már majdnem végig értem a hosszú oldalon, amikor az U alakúra alakított létrán (ez olyan, hogy a felső részén a speciális, fokokba beakasztott lapokon lehet állni)  túl léptem a lapon, magyarul a lap és a forduló fok közötti lyukba.... Nem részletezem, szerencsém volt, mert a fenyők közé esve, megfogtak és a beszorult lábam az ijesztő látvány ellenére nem tört el, nem ficamodott ki.... "csak jól megütöttem a sípcsontom, a vádlimat és lábfejemet De ez a mutatvány azért négy hétre távol tartott a létrától. Tegnap merészkedtem először fel rá. Tamás aztán la múlt héten lefűrészelte a vastag csúcsokat. Úgy, hogy még egy kis utómunkálatok után végre olyan lesz a sövény, ahogy szeretném.
Ilyen volt:






És ilyen lett a segítővel:






És végül nem maradhat ki kertünk "fekete virága" sem, szintén élvezi a jó időt....








3 megjegyzés:

  1. gyönyörűek a virágok, klassz lett a sövény, kerted fekete virága a fehér zoknikkal, valami csúcs.

    VálaszTörlés
  2. Igazán színpompás, a létrával meg tessék vigyázni!

    VálaszTörlés
  3. Régi blogodon nem láttam ezt a bejegyzést...
    Az újra letöltötten nézegettem a szép virágaidat! :)

    VálaszTörlés