2020. július 1., szerda

Júniusban a kertem




 Idén  a május nagyon hideg volt. Még május 17-e után is volt két mínuszos éjszaka és így nagyon lassan ébredezett a kert. Érdekes ez a fagyos éjszaka is, mert hőmérsékletileg +3  fok volt, de annyira jeges szél fújt, hogy -3 foknak lehetett érezni. Ennek esett áldozatául a szépséges, piros rhododendronom és a törpe lila is.




Így aztán nagyon sok virágom amik május elején szoktak virágozni, nagy késéssel nyíltak csak ki. Nagyon elővigyázatos volt pl. a zanót és a virágzása áttolódott május végére.




 A június viszont kárpótolt minket a hideg májusért. Igazán meleg nyári idő volt a hónap nagy részében és csodás lett a kert. Sorra és egyszerre nyíltak a virágok.

















És mint minden évben, idén is vettem egynyári virágokat. Az elmúlt években egy részét a németeknél vásároltam, de igén elmaradt a tavaszi utazás.
Az idei kedvencem az illatos muskátli és persze idén sem tudtam ellenállni a hortenziának.....












És idén is vannak fűszereim, meg mediterrán sarok a teraszon...





Nagy bosszúságomra a szomszédasszonyom megint el kezdte etetni nyáron is a madarakat, ami azzal jár, hogy elképesztően sok kismadár van nálunk is kertben, megspékelve varjúkkal, szarkákkal és galambokkal. Aminek az lett az eredménye, hogy a roskadásig tele lévő cseresznyefánkról írd és mondd egy szem cseresznyét sem tudtunk enni....  :(





Ez már a múlt. Most viszont kezdenek nyílni a rózsáim, szintén kicsit megkésve.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése