2011. augusztus 29., hétfő

Budapest tekercs

.




Süssünk megint egy kicsit. Az egyik kedvenc süteményünket itt ismertem meg. Budapest tekercs névre hallgat és egy kávézóban ettem először. Könnyen elkészithető, könnyű és nagyon finom.

Hozzávalók:

6 tojás fehérje,
3 dl cukor,
1 dl liszt,
10 dkg darált mogyoró,
10 dkg mandula lapocskák.

A tojásokból kemény habot kell verni, beletenni a cukrot, meg a többit és sütőpapirra téve, megszórva madulával lapot sütni 175° C-on 10-15 perc alatt. Másik sütőpairra ki kell boritani, de a tepsi kihülésig rajta kell hagyni.
3 dl tejszint fel kell verni, egy doboz mandarin befőttel megszórni és feltekerni.
Rögtön ehető, de pár óra a hűtőben teszi szuper finommá.






.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése