2011. augusztus 18., csütörtök

Almás palacsinta

.



Akkor süssünk még egy kicsit. Valami isteni és gyors finomságot csináltam.

Hozzávalók:


3 alma
3 ek vaj
2 ek barna cukor
------
1 dl liszt
1 dl tej
4 tojás
csipet só
1 tk cukor

A vajon megolvasztjuk a barna cukrot és megkaramellizáljuk a apró kockára vágott almát.
Megcsináljuk a palacsinta tésztát, majd vajjal kikent tortaformába tesszük az almát, ráöntjük a palacsinta tésztát és 230 fokon 20 percig sütjük.
Mindjárt dupla adaggal érdemes csinálni..... és ajánlok hozzá egy kis vanilia szószt.

Vaniliaszósz:

5 dl  tej
3 tojás sárgája
1/ 2 vanilia rúd
1 csapott ek. liszt

A tejet a vanília ruddal(kikaparjuk a közepét, azt is beletesszük) felforraljuk. Közben egy tálban a tojássárgájákat, lisztet és cukrot habverővel elkeverjük. Amikor a tojás világos, sima és fényes, a forró tejet állandó kevergetés közben lassan hozzáöntjük.Habverővel felverjük majd visszaöntjük a lábasba (amit vízzel először öblítsünk ki!) és alacsony hőmérsékleten folyamatosan keverjük egy fakanállal, addig, amíg egy tejszín sűrűségű mártást nem kapunk. Nem szabad, hogy forrjon – mert kicsapódik a tojás! Akkor jó, amikor a szósz kissé ráragad a egy hideg fémkanál hátára
Egyből, melegen tálaljuk.


.

2 megjegyzés: