2011. október 2., vasárnap

Kötök....

.

 pulóver lesz belőle...

A múlt héten szóltak a kötós boltból, hogy megkapták a pulóver mintáját. Amikor lementem kiderült, hogy már nem kapható csak a fehér és a kék fonal. A kétféle zöldhöz rendelni kellett hasonlót. A fonalak pénteken meg is érkeztek.
A péntek délutánom avval telt, hogy elmentettem a számitógépre a képeket és megpróbáltam úgy kinyomtatni, hogy a mintát minél egyszerűbb legyen követni. Hát ez a része a dolognak csak részben jött össze. Viszont ért egy igen kellemes meglepetés, még pedig az, hogy Paint-ban csodásan tudom követni a mintát a monitoron, ráadásul még jó nagy is. 




az eleje és a háta mintája
sz újja és a zippzáras rész

 Ezek után rögtön nekiálltam kötni.  A kezdéssel mindjárt jól megjártam, négyszer kezdtem el, mire hagytam annyi fonalat, hogy elég legyen a 278 szemhez. Aki tud kötni, az tudja, hogy a szemek felszedéséhez kell bizonyos hosszúságú fonal és kimondottan bosszantó, amikor már felszed az ember kb. 200 szemet és kideül, rövid a fonal. Ha nem erről a pulóverről lett volna szó, nem csináltam volna problémát, hogy hozzákössek még fonalat. De ennél nem akartam. (itt kiderült, hogy kijöttem a gyakorlatból....)

negyedszerre végre szép lett....

A paszpolt nagyon gyorsan megkötöttem és utána jött megint a "szórakozás". A pulóvert ugye körbe kötjük és nekem tök logikusnak tünt, hogy kötöm körbe a mintát. Igen ám, de nem jött ki. Leszámoltam kétszer, a szaporitott szemekkel a 322 szemet. Az stimmelt. Leszedtem a minta első sorát. Na az is jó szórakozás, amikor vezeti az ember a fonalakat hátul és vissza kell bontani.....  ráadásul nem is egyszer. Leszámoltam megint, a szem szám stimmelt a minta nem jött ki. Két estét szórakoztam vele és nem jöttem rá, hogy hol a hiba. Gondoltam beszaporitom a hiányzó 8 szemet, igen ám, de ez csak az alsó mintánál volt ok. A felsőknél teljesen át kellett volna varriálnom a mintát, ami elképzelhetetlennek tünt. A harmadik napon, amikor megint elővettem az eredeti leirást és néztem az elején lévő három sifutó pulóverét, megláttam, az oldalán a varrásnál azonosak a minták. És leesett a húszfillér! Nem folyamatosan kell körbekötni, hanem az elején és hátán újra kell kezdeni  a mintát....... Na, innentől már pont elég szem volt az első sorhoz.
Egyébként a minta kötése elképesztő lassan megy, van olyan sor, amit majdnem egy óra alatt kötök le.  Így aztán jó, ha naponta 2-3 sort meg tudok csinálni. Pedig a két fonalat együtt vezetem.

ennyi van kész az alsó mintából

A lényeg, hogy nagyon élvezem és nagyon sajnálom, hogy nincs több időm.
Ráadásul most fel is kell függesztenem a kötést. Meg kell csinálnom a barátnőm takaróját. Nem sokára haza kell mennünk. Sajnos apósom beteg lett és miután nem tudja innentől ellátni magát otthon, kell valami ápolási otthon keresnünk neki. És vinni szeretném a takarót.

.

2 megjegyzés:

  1. meg van a hiba, ha az új kezelőfelületen vagyok, akkor nem enged írni

    VálaszTörlés
  2. Látod milyen ügyes, hogy rájöttél!

    VálaszTörlés