2012. március 7., szerda

Varrjunk együtt.....VII. Mariner´s Compass Coverlet

.



A múlt heti feladat a papirra varrás és azon beleül az "iránytű" készitése volt. Rengeteg minta létezik belőle. Két nap a minták nézegetésével telt. Nem tudtam eldönteni, hogy melyiket válasszam. Végül az egyik patchwork újságban megláttam egy takarót, ami megdobogtatta a szivemet. Ráadásul a részletes leirásánál pont a nekem való méretben adták meg a mintáját. Az eredeti, takarónak való blokk jóval nagyobb. De még igy is át kellett varriálnom, mire nekiállhattam varrni. Találtam itthon átütő papírt, amire kinyomtattam a mintát(a nyomtatóm nem nagyon szerette a vékony papirt, át kellett volna állitanom, de arra most nem volt időm, hogy áttanulmányozzam a leirását)
Nem részletezem különösebben, de életemben ennyit még nem bontottam, de ez egyáltalán nem idegesitett most. Mert nagyon élveztem, amikor láttam, hogy alakul dolog.
Nem lett tökéletes, de elsőre (még sosem varrtam papirra, bár már régen kacsingatok vele)nem is lett rossz. A legtöbbet a kör keretezésével szenvedtem. Na, azt mégegyszer meg kell majd csinálnom, mert igy sem tetszik
Rengeteg tanulsággal járt ez a varrás. Az egyik legfontosabb, hogy mielőtt nekiállok varrni nem árt ha figyelmesen elolvasom a leirást. 



Évek óta takargatok egy papirra varrós virág elkészitését. Úgy érzem most jött el az ideje, hogy nekiálljak a strelicia elkészitésének.





.

8 megjegyzés:

  1. szép lett. megnyugtató, hogy nem csak én szenvedtem meg vele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondoltam rád, amikor bontottam a varrásokat. A bontások egy része a figyelmetlenségből adódott. Meg abból, hogy miután sosem varrtam ilyet, pl menet közben jöttem rá, hogy két külön darabban kell megvarrni a zöld meg drapp anyagok nyilait és úgy rávarni a barna pöttyöset.

      Törlés
  2. Valamikor, amikor kezdtem a foltos életem, akkor szinte csak papírra varrtam. Nagyon hálás vagyok az akkor megszenvedett órákért,hiszen így tanultam meg pontosan egyenesen varrni. Nagyon szép lett a blokkod!!! Jók a színek is. Nekem még hátra vannak az utóbbi hetek feladatai, de gyönyörködöm a Tietekben/ Tiedben :-))
    Ági

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az biztos, hogy az egyenes varrást gyakorolja az ember. Nekem is tetszenek a szinek. Először világos keretet tettem rá. Na avval is szenvedtem, az ember ránézésre úgy gondolj, milyen egyszerű körbe varrni a kört. Hát nem az......... De azt elrontottam és akkor cseréltem ki a barnára. Sokkal szebb lett vele.

      Törlés
  3. Nagyon tetszik az iránytűd és a virágod. Én egy sokkal egyszerűbb mintát választottam, de az is megizzasztott.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amig nem jön rá az ember, hogy forditva gondolkodjon nem egyszerű. Én is sokszor megnéztem átvilágitva, hogy jól mennek-e az anyagok és mégis előfordult, hogy rosszul varram össze.

      Törlés
  4. Nagyon jó lett a blokkod! Én is rengeteget szenvedtem vele.Negyedik nekifutásra készült el, ami már jó lett. A virágmintának az alaprajzát, ha szépen megkérlek elküldenéd nekem? Azt elkészíteni hűűű, de izgalmas lenne!

    VálaszTörlés
  5. Persze, szivesen elküldöm. Nekem annyira tetszik. Igaz, mindig is az egyik kedvenc virágom volt a strelicia.

    VálaszTörlés