2013. szeptember 30., hétfő

Még mindig a sárkányos takaróMegigértem, hogy írok a takaró elkészítéséről.
A közepe nagyon hamar készen lett, de amikor a kék, sárkányos részt körbe akartam varrni, nagyon sokat tipródtam vele. Eredetileg úgy képzeltem, hogy a sárkány tarajának anyagából egy vékony csikkal körbevarrom. Igen ám, de nem volt belőle elég anyagém. Na, itt kezdtem el szórakozni vele, mert ami anyagokat hozzápróbáltam, egyik sem tetszett igazán. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nem tudok tovább lépni, amig nem találom meg a megfeleő anyagot. Pár hétig aszaltam, meg-megnéztem, de nem jutottam egyről a kettőre, egészen addig, amig kitaláltam, hogy nagyon jól mutat a sárkányka zöld anyaga a széleken.

Az ominózus anyag

Azt tudtam, hogy a középsőt részét kivéve, az összes többi csik zöld szinű lesz, mert Bence kedvenc színe a zöld. Azt terveztem, hogy sokféle zöld mintás és különböző árnyalatú zöld anyagból csinálok rá egy háromszög csíkot. Már régen terveztem a háromszöges gyors sablon kipróbálását, amihez itt volt a ragyogó alkalom. Kiszabtam 10 hatszöget és a leírás alapján összevarrtam a egy-egy különböző színű hatszöget a szélein, majd szétvágtam a hatszög háromszögeit. Az így kapott, összevarrt két háromszögeket egymáshoz illesztve megvarrtam a csíkot. Tényleg nagyon gyorsan megyés és nagyon mutatós.
Eredetileg evvel a háromszög csíkkal akartam a takarót befejezni, de Ancsa javaslatára inkább a kék közép mellé tettem. Na, ez nagyon jó ötlet volt(puszi érte). Már csak a keret zöld anyagát kellett megtalálnom. Elhoztam magammal Magyarországra kétféle anyagot is, de valahogy egyik sem volt az igazi. Aztán Ancsával elmentünk a Cserhegyi anyagboltba (ay fb-n is megtalálható)ahol eszméletlen mennyiségű anyag van. Ott megláttam a zöld pöttyös anyagot és rögtön tudtam, hogy ez kell nekem.
A két végére még tettem egy-egy sötétzöld csikot és evvel elkészült Bence takarója. A mérete:140x200 cm.
Nekem nagyon tetszik. Hála Istennek neki is!


csak a bátyáméknál volt hely összerakni a három réteget

az elkészült mű8 megjegyzés:

ancsapancsa írta...

Nekem nagyon tetszik

Luca írta...

:)

Böbe Morzsák írta...

Óriási munka volt, de megérte, mert igazán mutatós takaró lett belőle! Naná, hogy tetszik Bencének! Nem értem a háromszöges gyors technikát, kaphatok továbbképzést belőle?

Luca írta...

Persze, majd bescannelem és elküldöm neked.

Ábrahámné Éva írta...

Szerintem gyönyörű lett!!!!!!!!!!!!!
Gratulálok !

Luca írta...

Köszi Évi

Fidike írta...

Nagyon szép lett! Köszi, hogy a vívódásaidat is megosztottad velünk.

Luca írta...

Ez csak természetes. Gondolom más is így van vele.

Megjegyzés küldése