2014. május 27., kedd

A kertem szépségeinek egy része .....Fantasztikus idő van nálunk, aminek eredményeként a kertemben tobzódnak az évelő virágaim. Nem is tudok igazán választani, hogy mi tetszik a legjobban. bár az egyik kedvencem volt a rózsaszín és halvány kék nefelejcsek között nyiló narancssárga rhododendron. Négy bokor rhododendronom van, három törpe és normál méret.
Aztán sorra nyílnak ki a februárban eldugdosott tulipánok. Valami gyönyörű színekben és formákban. A teljesség igénye nélkül mutatok belőlük.
És elkezdtek nyílni a kerti orchideák is.Idén aránylag sok árvácskát vettem. Kisebb, nagyobb virágúak, kékek, sárgák, narancssárgák.
Ezt az árvácskákkal teli kaspót ahányszor meglátom mindig a nagymamám jut eszembe róla. Emlékszem nagyon sok féle virág volt a kertünkben anno. A nagymamám mindig ültetett árvácskát is, nagyon szerette. És egyszer, amikor mentünk a temetőbe  a nagyapám sírjához, mondta a nagymamám, hogy milyen kár, hogy nem ültethet árvácskát a sírra, mert a nagyapa azt mondta, hogy ilyen szomorú nevű virág  nehogy legyen a sírján, ha egyszer meghal...... Vajon ezek a dolgok miért maradnak meg emlékként? Mindenesetre most van egy Nagymaminak való árvácska csokrom....

6 megjegyzés:

BORI írta...

Imola, mindig szívesen olvasom a növényeidről szóló bejegyzéseidet.
Most is olyan kedves történetet osztottál meg.:)
Szépek a virágaid!

Luca írta...

Én is szívesen nézem a virágaidról a képeket. :)

Fidike írta...

Szépségesek!

Zsigvica írta...

Gyönyörűek a virágaid! Nekem idénre eltűntek a tulipánjaim, az a néhány szál, ami kinyílt az is pár nap alatt elhervadt. :(

Luca írta...

Én is ámulok tőlök :)

Luca írta...

Nagyon remélem, hogy egy pár évig megmaradnak a tulipánok

Megjegyzés küldése