2014. július 28., hétfő

Juca takarója... egészen friss helyzet


Tűzésre várva
Takarót ilyen lassan még nem raktam össze..... Nagyon megszivatott a múlt heti időjárás(takaró ügyileg, mert egyébként szuper idő volt). Pedig hétfőn minden klasszul indult. Nem kellett kipakolnom a nappalit a szendvicsezéshez, mert Lili kutyus és gazdái nyaralnak és Karolina nappalija pont annyira szellős, hogy éppen elfért a takaró. Megbeszéltem velük már régebben, hogy mehetek hozzájuk varrni.  Szóval összecuccoltam a dolgokat és átköltöztem a kellékkel. Igen ám, de azzal nem számoltam, hogy kinti kánikulától, bent is 30 fok körüli hőmérséklet lesz. Az érzékeltetéshez csak annyit, hogy nálunk (tök egyforma a lakásunk) minden ablak, ajtó tárva volt a házon, a nappaliban egy nagyobb ventillátor, fent az emeleten két kisebb működött és mégsem ment 30-32 fok alá a hőmérséklet.
Szóval ilyen melegben max. 30 perc volt a padlózási idő, mert utána mindenemről folyt az izzadság. Így aztán majdnem egy  hétig tartott a takaró összerakása
Hétfőn feltűztem a hátlapot a flízre, amit itthon méretre varrtam.

nekem nagyon tetszik, simán el tudnám képzelni takarónak
 Aztán felférceltem. Majd Nórival felraktuk az előlapot. Ez szerdán volt. Csütörtökön a passzintással szórakoztam. Pénteken csak pihent, hogy szokja a helyét én meg tortát sütöttem.


Szombaton kimértem, hogy a hátlapjából szimmetrikusan essenek majd le a szélek. Vasárnap aztán szépen kisimítgattam és összeférceltem a szendvicset és feltekertem.
Ezen a héten elkezdem majd tűzni. 



6 megjegyzés:

  1. Nagyon nagy munka egy ilyen takaró elkészítése

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rozikám, nem nagyobb mint a te a keresztszemes cicád elkészítése. Csak más....

      Törlés
  2. Hajrá Imola, fog ez menni! Itt most sokkal hűvösebb van mint Nálatok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Otthon kéne tűznöm.... De most már a nehezén túl vagyok. Innentől már nem számit milyen meleg van.

      Törlés
  3. Jó munkához idő kell... :-D Le a kalappal előtted, hogy mekkora meló egy ilyen takaró!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, meg a lassúhoz is (höhö) Tudod ez olyan, mint amikor te tortákat alkotsz, Csak ez egy kicsit tovább tart. De a tied sokkal finomabb :))

      Törlés