2015. február 4., szerda

Házi cipő vagy kötött zokni......





Sosem tudom, hogy ennek mi lenne az igazi neve, mert zokninak nem zokni, cipőnek nem cipő, de nagyon jól néz ki. Miután már célba ért amit kötöttem szülinapi ajándékként így megmutatom .
Nagyon hamar meg lehet kötni, mert vastag, gyapjú fonalból készül 6-os tűkkel.  Viszont az leírása kritikán aluli. Aki most kezd kötni, vagy még sosem kötött zoknit, az tuti megszenved vele. Az összeállítás leírása sem az igazi. Én is többféleképpen próbálkoztam vele. Sosem értettem, hogy miért kell megbonyolítani azt, ami nem az.
De megéri, mert a végeredmény, egy finom meleg, puha,  és nagyon mutatós lábmelegítő.

Darabokban, kimosva fektetve megszáritva

Összeállitva

Már csak a lábtulaj hiányzik belőle....

És a tulajdonos lábán...
Ideteszem még egyszer a leírást, hátha valaki kedvet kap az elkészítéséhez ( a leírás szerint 6 gombolyag fonal kell, de az öt is sok igazság szerint. Persze ez a legkisebb méretre volnatkozik)





11 megjegyzés:

  1. Nagyon szép!!! És puha! És meleg!

    VálaszTörlés
  2. És nagyon jól mutat a lábadon :))

    VálaszTörlés
  3. Nem egészen értettem mi köze van a házi cipónak és a kötött zokninak egymáshoz. Akkor láttam, hogy házi cipő - de szerintem házi csizmácska. Minden esetre nagyon-nagyon szép munka került ki Imola kezei közül és biztosan finom meleg lehet.Viseld egészséggel Ancsa! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tényleg nagyon finom, puha. Köszi a dicséretet :))

      Törlés
  4. Nagyon jól néz ki, ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  5. De jól mutatna az én lábaimon is... :-DD Vagány!

    VálaszTörlés
  6. Remek ötlet otthoni papucsokhoz! Játszhatsz a színekkel, ha magad készíted őket. Nagymamám is kötött hasonlókat, télen mindannyian hordtuk otthon.

    VálaszTörlés