2015. április 12., vasárnap

Isler Trollanyutól



Nem győzöm megsütni a sok finomságot, amit Trollanyu feltesz a blogjára. Amikor megláttam ezeket az islereket tudtam, hogy ezen a hétvégén ez lesz a süteményünk. 

Hozzávalók:
2 tojássárgája
8 dkg erythritol (por alakú)
1 tk. vanilia
12 dkg nyílgyökérpor
5 dkg gesztenyeliszt
10 dkg darált dió
csipet só
1/4 tk. szódabikarbóna
6 dkg puha kókuszolaj
+
1-2 ek valamilyen tej, ha szükséges
valami savanykás lekvár
A bevonáshoz:
kb. 15 dkg étcsoki
2 ek.vaj/kókuszolaj
fél dió szemek a díszítéshez
Az összes hozzávalót összegyúrtam. (most jöttem rá, hogy kifelejtettem a tésztából a kókuszolajat, viszont több tejet kellett hozzá tennem.) Majd 3-4 mm vastagra nyújtottam, Közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszúrkáltam és sütőpapirral bélelt tepsire tettem. 180 C°-ra előmelegített süőben 8 perc alatt készre sütöttem. Rácson kihűtöttem.  Cukormentes sárgabarack lekvárral összeragasztottam a korongokat.  Azután elkészítettem a csokimázat, ami egy kicsit sürű lett, így nem lett szép sima a csokimáz az islereken. Legközelebb folyósabbra főzöm. 
Fém dobozba, hűtőbe  tettem.  Nekem 25 db lett ebból a mennyiségből. 




A családnak is nagyon ízlett. Csak ajánlani tudom az elkészítését. Liszt és cukor mentes. A vaj és a tej miatt az enyém nem lett paleo. 


3 megjegyzés:

  1. Úgy örülök, hogy ezt is megsütötted, nagyon jók lettek és a lényeg, hogy ízlett a családnak :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom. Látnod kellett volna Zolit, hogy falta..... Persze az is benne volt, hogy tudta, nincs semmi olyan benne, ami árthat.
      Szuper finom. És ha nem hagytam volna ki belőle az olajat..... (höhöí)

      Törlés
  2. Csodásak, bár tudnál idegurítani párat... :-))

    VálaszTörlés