2015. szeptember 9., szerda

Róza babatakarója



Nagyon régen írtam. Rengeteg minden volt augusztusban. Otthon voltunk  három hétig. Majd mesélek róla, de először Róza baba takaróját mutatom, aminek  80 %-a itthon készült, de otthon fejeztem be teljesen. Az idei évben a lányok dominálnak a barátaim között. Az év végére még egy kislány várható és a jövő évet is egy pici lány takarója nyitja majd.....
A királylányos anyag volt az alap és ehhez választottam a többit. Végül a rózsaszín kockás és a hófehér adta a szélforgó mintáját.  A hátuljára meg margarétás anyag jutott. Először a forgókat körbe akartam tűzni, de végül az idő hiány miatt a fehér blokkok átlós letűzése mellett döntöttem.  A tűzést és a széleket kézzel varrtam.  Eddig mindig asztalon tűztem a takarókat, most először kipróbáltam a barátnőm módszerét, hogy vasalóállványon tűzzek.... Jól bevált. Azt hiszem ez a jövő módszere.









 Remélem Rózácska jó egészséggel használja majd  a neki készült takarót! :))







11 megjegyzés:

  1. Biztosan nagyon jókat fog aludni vele, mert árad belőle a szeretet :)

    VálaszTörlés
  2. Én már személyesen is tetszést nyilvánítottam, de most is írom: szép kis takaró, éppen annyira kislányos, mint amennyire kell, nem túl csicsás. Izléses.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem akartam nagyon habos-babosra csinálni.

      Törlés
    2. Nem is kell. Bár minden bizonnyal egy királykisasszonyé lett, de egy ilyen csöpségnél még ez a visszafogott, praktikus irány a jó. (szerintem)

      Törlés
  3. A "szokásos" kedves baba-takaró :)

    VálaszTörlés
  4. Álomszép, legyen benne minden álom szép! :-)

    VálaszTörlés