2015. október 10., szombat

A kókuszolaj dícsérete és csodája.......



Kicsit rendhagyó dologról fogok írni, de muszáj megosztanom a tapasztalataimat veletek, mert másoknak is segíthet.
A dolog ott kezdődött, hogy kb. három hete ebéd főzés közben rendesen megégettem a karomat forró olajjal. (úgy látszik időnként "forró" találkozásaim vannak, mert éppen harmadszor fordult elő......) A lisztbe forgatott hússzelet kicsúszott a kezemből amikor bele akartam tenni a serpenyőbe. A forró olaj meg kifröccsent az alkaromra. Nagyon égetett, mert az olajban forró liszt is volt. Rögtön hideg víz alá tettem, utána meg befújtam égésre való spray-vel ami a hólyagosodást akadályozza, de azért lett egypár hólyag. Aztán meg bephanten habot fújtam rá, ami szintén jó az égésre. De amikor kezdett a hab felszívódni, nagyon fájt a kezem. A tűzhely mellett a pulton mindig van kókusz zsírom és eszembe jutott mennyi jót olvastam róla, milyen csodaszernek tartják. Gondoltam kipróbálom. Azon a délutánon többször is bekentem az égett részt. Először elképesztően fájt, de másodszorra már nem. És estére számomra is teljesen meglepő módon minden fájdalmam megszünt, sőt meg lehetett fogni az égett részt. Ez azért is volt meglepő, mert már kétszer leforráztam a combomat és tapasztalatból tudtam, hogy napokig mennyire érzékeny és fájdalmas. Szóval nemcsak a fájdalom tünt el, hanem a hólyagok eltüntek.
 A képeket másnap készítettem a kezemről:



A kókuszos kenegetést folytattam. Minden nap többször is átkentem az égett részt. Sajnos egy hirtelen mozdulattól a nagyobbik részen lejött a vékony bőröm egy része és az a rész onnantól lassabban gyógyult.
 Két hét elteltével ilyen volt a karom:




 És három hét után alig látszik hogy megégettem:



Szóval csak azt tudom mondani, ha bárki picit is megégeti magát, azonnal kezdjen el kókusz zsírt vagy olajat használni, mert nemcsak belülről egészséges, hanem külsőleg is csodaszer.






6 megjegyzés:

  1. Imola, a legjobb dolog, nem megégetni magunkat.....de teljesen megértelek, szerintem nincs háziasszony a földön, aki ne tapasztalta volna meg, mit jelent ha megégetjük a kezünket! Remélem, most már minden rendben van! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen. Még nem tökéletes, de ez már csak esztétikailag van így.

      Törlés
  2. Ezt jó tudni, nekem is van otthon mindig kókuszolajam :) Szépen begyógyult a kezed, már alig látszik. Mi aloe verát szoktunk használni, krémem is van, de a friss növény nedvét is használjuk, eddig mindig használt. De legközelebb kipróbálom ezt, mert én is gyakran megégetem magam :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is használtam aloe verát. De ebben most az volt a legnagyobb meglepetés, hogy pár óra alatt elmúlt tőle a fájdalom.

      Törlés
  3. Sajnálom a kezedet, de gyönyörűen helyrejött. Én almalekvár főzéskor égettem meg nemrég a csuklómat a felbuggyanó lekvárral, hasonlóan csúnya volt csak kisebb. Jó lett volna akkor ez az infó!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem nem lesz rá gyakran szükséged! Tuti nincs olyan háziasszony, aki nem égette még magát.

      Törlés