2016. február 11., csütörtök

A melegszendvics sütö új élete, avagy almástáska gyorsan.....




Már hetek óta készültem megsütni. Több barátnőm megosztotta már a fb-n és izgatta a fantáziámat. Ráadásul jó, sok apró almám volt a kamrában. A boltban vettem vajas tésztát. Így aztán nekiálltam almát párolni. Jó, sok apró almám volt, így rengeteg dinsztelt alma lett. Ettük is pár napig, csak úgy.....

Hozzávalók:

1 doboz vajas tészta
4-5 db alma
ízlés szerint cukor, fahéj, citrom
melegszendvics sütő
porcukor
vanília fagyi

Amíg kiengedett a mélyhűtött vajas tészta, addig megpároltam az almát.  Nálunk a vajas tészta pont akkora, hogy csak meg kell tölteni átlósan és félbehajtani a tésztát. Egy picit megkentem az oldalait a tésztának, de anélkül is össze tudtam nyomni. Betettem a sütőbe és 13 perc alatt készre sütöttem az táskákat.



Csak ajánlani tudom, hogy próbáljátok ki. Gondolom, szinte mindenkinek van otthon ilyen sütője. Ennél gyorsabban süteményt nem nagyon lehet készíteni. Ráadásul bármivel megtölthető.
Mi vaníilia fagyival ettük.
És, ha nincs otthon vajas tésztánk, akkor itt van a mekis almás táska gyorsan elkészíthető tésztája.

250 gr liszt
5 ek olvasztott vaj
1/2 kk só
1 ek cukor
10-12 ek víz

A tészta hozzávalóit összekeverjük, a vizet apránként kell  hozzáadni, mert nem biztos, hogy kell az egész. Jó gyúrható, rugalmas tésztát kell kapnunk. 1/2 -  1 órára betesszük a hűtőbe pihenni. Kinyújtjuk méretre vágjuk, megtöltjük és már mehet is a melegszendvics sütőbe.










4 megjegyzés:

BORI írta...

Na, ezt a sütit holnap kipróbálom. Majd beszámolok!

Luca írta...

Remélem nektek is ízleni fog!

teller-cake írta...

Aztamindenit, micsoda ötlet!! Muszáj nekem is, az már biztos. :-))

Luca írta...

Azt tuti, hogy valamit majd variálsz vele.... :))

Megjegyzés küldése