2016. március 19., szombat

Vanda, ami nálam még csak Vanduska ...............



 Még 2009-ben kaptam egy Vanda orchideát a születésnapomra.  Bezárt az egyik kertészet a városban és kiárusítást tartottak. Mindent  50-70 %-kal olcsóbban árultak. Így vált lehetővé, hogy az egyébként eszement drága orchideát megkapja. Csodaszép  volt.




Sajnos nem sokáig  örülhettem neki, mert pár nap alatt tönkrement. Ezt az orchideát nem könnyű lakásban tartani, de  az enyém valószínűleg már akkor beteg volt, amikor megvettük.
Aztán 2010. tavaszán felfedeztem a neten, hogy pici Vanda orchideát árul egy termesztő. Rendeltem tőle két darabot. Az egyik hamar tönkrement, a másik viszont egy nagy üveg vázában növekedett azóta. Emlékszem első nyáron, még vittem magammal, amikor hazamentünk nyaralni........
Szépen növekedett. Egyre több gyökere és levélkéje lett.  Aztán, most februárban a szokásos tápos, fürdetésnél észrevettem, hogy virághajtást hoz.
Valahogy hihetetlennek tűnt, hogy ilyen kicsi növény virágot hozzon...  viszont az is igaz, hogy már majdnem  10 éves...


És mára megtörtént a csoda, kinyílt az első picike virág rajta.






Fantasztikusan boldog vagyok. Remélem a többi bimbó is kinyílik rajta és , hogy egyszer igazán nagy Vanda lesz, az egyenlőre csak "Vanduskából" !







6 megjegyzés:

  1. Fantasztikus kitartó vagy orchidea ügyben!! De megéri, mert most gyönyörködhetsz a virágokban! :)

    VálaszTörlés
  2. Ugye? Nagyon meglepett virághajtás a pici tövön. :))

    VálaszTörlés
  3. :-)
    Nálam már biztos tönkre ment volna.

    VálaszTörlés
  4. Akkor nem csak a hal neve Vanda... :-DD Csodálom a türelmedet és én is szeretem az orchideákat nagyon. :-)

    VálaszTörlés
  5. Á, nehogy azt gondold, hogy rengeteg pátyolgatást igényel. Mondjuk annyival más, hogy ez nincs orchidea földben, így a párásításra jobban figyelni kell.

    VálaszTörlés