Amikor otthon voltunk Ancsa barátnőmnél isteni finom paleo csokoládé tortát ettünk. Zolinak annyira ízlett, hogy egyfolytában kérdezgette, hogy mikor sütöm már meg. Egyetlen dolog tartott vissza, hogy datolya van a tésztájában, ami nem éppen cukor barát gyümölcs. A múlt hétvégén aztán vettem friss datolyát. Gondoltam, azzal sütöm meg. Hááááááááát, ha ettetek már ízetlen gyümölcsöt, hát ez az volt. Így almás pite lett a hétvégi süti, a csoki torta helyett. Aztán hét közben Tücsokbogár feltette a fb-re a paleos négerkocká, aminek a tésztája pont olyan volt, amilyet elképzeltem.
Így tegnap megsütöttem a tortát. Valami fantasztikusan finom lett. A tésztája, levegős, könnyű és nagyon csokis.
Hozzávalók:
125 g kókusz olaj
2 db tojás
2 dl víz
50-100 g eritrit ( én 40 g stevia és 40 g kókuszvirág cukrot használtam)
100 zöldbanán liszt
80 g étcsokoládé
1 tk szódabikarbóna
Krém:
2,5 dl tejszín
100 g étcsokoládé
2 ek kókuszvirág cukor (kellett bele egy kis cukor, mert 90%-os volt a csoki)
A csokit a kókuszolajjal felolvasztjuk, majd kihűtjük. Hozzáadjuk a cukrot és a tojásokat, majd robogéppel habosra keverjük. Tovább keverve bele tesszük a vizet és a szódabikarbónával elkevert lisztet.
A keveréket kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe teritjük és 175 °-ra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
A krémhez megmelegítjük a tejszínt és felolvasztjuk benne a csokoládét és egyneművé kerverjük. Ha szükséges hozzáadjuk a cukrot is. Kihűtjük legalább egy órára hűtőbe tesszük, majd robogéppel sürű krémmé verjük. Érdemes a krémet előre elkészíteni.
A kihűlt tésztát megkenjük krémmel.
Eredetileg hosszában félbe akartam vágni a tésztát és úgy megkenni a tortát. De kicsit vastagnak találtam hozzá, így inkább csak rákentem a krémet.
Szuper finom lett. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Glutén és cukormentes....
Nagyon meggyőző a fotó, finom lehet! :-)
VálaszTörlésTényleg nagyon finom. Próbáld ki. :))
VálaszTörlés