2011. május 1., vasárnap

Hihetetlen tavasz van....

.


Kék szellőrózsa


Hú, de régen írtam. Mentségem van, a számitógépemet négyszer telepitettük újra és  készültünk ötödjére, mert megint nem működött. De most a vezetékkel volt gond, ami lejön a hard diskről. Azt kicserélte Tamás és azóta szuper a gép. Még kevés dolgot tettem vissza a. Rengeteg időt igénylő munka.
Nálunk április eleje óta hihetetlen idő van. Helyenként nyári meleggel. Így aztán a  mennyiségéhez képes hihetetlen gyorsasággal elolvadt a hó és szinte minden tavaszi virág egyszerre nyilik.
Volt már olyan, hogy májusban strandra mentünk, de arra nem emlékszem, hogy áprilisban virágzott volna a cseresznyefa. Most meg teljes virágban van.

Kisvirágú árvácskák


Muskáltlik









.

7 megjegyzés:

  1. Szépek a virágjaid ,nekünk már van kis cseresznye a fán.

    VálaszTörlés
  2. Köszi. Nagyon szeretem a cseresznyét. Mindig nosztalgiával gondolok a régi cseresznyefánkre. Fent ültünk az ágain és úgy ettük a ropogós cseresznnyét.

    VálaszTörlés
  3. Milyen érdekes ezt olvasni, nálatok áprilisban még nem virágzik a cseresznye. Nálunk meg már látszanak a gyümölcs kezdemények.

    VálaszTörlés
  4. Minimum egy hónap késés van, de inkább több. Az eper szezon is június végén, július elején van.
    Nekem a legfurább az, hogy a tavaszi virágok együtt nyilnak a kora nyáriakkal.
    Vettem otthon egy korám termő cseresznyefát, ami nálunk július közepére érik.

    VálaszTörlés
  5. Hétvégén én is virágokkal foglalkoztam, vettem fuksziát, nőszirmot, meg levendulát. A nőszirmot anyósomhoz a sírra, a levendulákkal minden évben próbálkozom, remélem ez az idei már arra a helyre került, amit szeretni fog. Fuksziaát meg fel szeretném lógatni.
    Szépek a tulipánjaid. Nálunk már kezdenek elnyílni.

    VálaszTörlés
  6. A nőszirom a kedvenc virágom!:) A lila nőszirom.

    VálaszTörlés
  7. Igen, tényleg szépek. A köves, sziklás talaj is jó valamire, hogy nem tudnak lesüllyedni. A levendulák nálam is mindig tönkremennek télen, igaz cserépben vannak. Tavaly ősszel szedtem sokfajta levendula hajtást, azok nagyon szépen átteleltek a kamrában és most növekedésnek indultak. Azon agyalok, hogy hova ültessem ki a kertbe, ahol tutira megmaradnak. A fuksziáim szépen hajtanak. Meg az összes muskátlim is.
    A nőszirom még sosem élte túl a telet, igaz általában a mini fajtát vettem

    VálaszTörlés