2011. május 20., péntek

Zseniliás párnák

.




Elkészültem a zseniliás párnákkal. Írtam róla, hogy az elsővel milyen sokat szenvedtem. A többi már sokkal könnyebben ment. Többek között azért is, mert megkaptam Imregh Magda: Csodálatos zseniliák c. könyvét. Az meg úgy történt, hogy Magda itt él Norvégiában és gondoltam írok neki, hogy hol lehet megszerezni, mert bárhol kerestem, ez az egy könyve nem volt. Elmesélte, hogy csak otthon, Magyarországon jelent meg és rögtön felajánlotta, hogy neki még van egy és szivesen elküldi nekem. Nagyon aranyos, segitőkész volt és a könyv három nap múlva meg is érkezett. Csak ajánlani tudom mindenkinek akit érdekel ez a technika. Csoda klassz dolgok vannak benne,  az elkészités útmutatóival és hasznos tanácsokkal. Egy szóval szuper.
Szóval nekiálltam megcsinálni a barna rózsás párnahuzatnak a párját és a kezembe akadt egy tulipános anyag. Több éve rendeltem függöny anyagot és tévesdésből ezt küldték. Mivel az anyag tetszett, csak függönynek nem tudtam elképezelni, így megtartottam, mondván majd egyszer jó lesz valamira. Most jött el ez az egyszer. És csoda klassz lett,
A barna rózsás anyag alá sárga és türkisz zöld  mintás anyagot tettem, amik nagyon jól mutatnak felvágva. A felvágott csikok távolsága 1 cm.  Miután ezt nem igazán párna méretben szabtam ki, így az oldalaira csíkokat kellett tennem. Több szint is megpróbáltam, végül a zöld mellett döntöttem.




A tulipános anyagnak vajszínű az alapszíne a tulipánok és a boglálkák lilás kékek. Több szint is alápróbálva végül egy sötét pink és egy sötétkék szint választottam. Akkor még nem  tudtam, hogy ez milyen jó választás volt, mégpedig úgy, legalulra került a kék, rá a pink és aztán a tulipános anyag. Amikor felvágtam, akkor láttam, hogy a két alsó szin majdnem ugyanazt a lilás kék szint hatást adja, mint a virágok színe. Ezen a mintán a felvágott csikok távolsága 0,6 cm  Keretként tettam rá egy vékony csíkot a sötét pink anyagból, ami még jobban kiemeli  a virágokat.



Azt hiszem nagyon megfogott ez a technika. És Magda képeit nézegetve még jobban beleszerettem.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek lettek, de a rózsás a leg:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jók a párnák ;)
    Nagyon jó ez a technika és csodálatos a leírás.

    VálaszTörlés
  3. Köszi!

    Igen, nagyon könnyen lehet követni a leírásokat.

    VálaszTörlés
  4. Nekem meg a tulipános tetszik jobban!
    :-) De mind a két fajta nagyon szép!

    VálaszTörlés
  5. Én nehezen tudnék választani. A rózsás romantikus, a tulipános meg olyan friss, tavaszias.

    VálaszTörlés