2012. október 29., hétfő

Ország tortát sütöttem....





 Minden évben, amikor tehetjük megkóstoljuk az az évi  ország tortát. Idén nagyon felcsigázott a mákos-almás torta és amikor Komáromban voltunk ott diszelgett a cukrászda polcán. Nagyon ízlett nekem is és Zolinak is. Aztán Szegeden is elcsábultunk, de az nem volt olyan finom mint a komáromi. És amikor meséltem veszprémi barátnőmnek azt mondta, hogy a veszprémi az igazi, mert ott lakik a kitalálója.

Amikor otthon vagyok mindig veszek többféle receptes újságot. Idén csak egyet vettem, a Prima Konyha magazint, mert ott diszelgett az elején az almás-mákos ország torta.
Szombaton aztán megsütöttem. Nem jelentett különösebb gondot a megsütése, mert a lapok pont úgy készülnek, mit a dobos tortához. Mákom mindig van a mélyhűtőben. Csak tojást és tejszint kellett hozzá vennem.

Egy megjegyzésem van a recephez, elég hozzá 10 tojás is.

 

A torta nagyon finom és könnyű lett. Már szombaton este is isteni volt, de vasárnapra még jobban összeértek az izek. És valami véletlen folytán maradt egy szelet hétfőre is. Talán akkor volt a legfinomabb.





10 megjegyzés:

  1. Ez igen, biztos nagyon finom volt! Kedvet kaptam, lehet kipróbálom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Andi én csak ajánlani tudom mindenkinek aki szereti a mákos dolgokat.
      Az tuti, nekünk nagyon bejött.

      Törlés
  2. Átcsúzlizhattál volna egy szeletet!

    VálaszTörlés
  3. Imola, ez a torta határozottan jól néz ki! Néhány évig éltem Szabolcsban, akkoriban ilyen tortát nem láttam, hogy sütöttek volna....de attól még nagyon finom lehet(ett)! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is láthattál, mert idén találta ki egy veszprémi cukrász.
      Határozottan finom is..... Próbáld ki

      Törlés
  4. Nagyon jól néz ki ki fogom próbálni ,én nagyon szeretem a mákosat !

    VálaszTörlés
  5. ezt én is ki fogom próbálni

    VálaszTörlés