2012. december 8., szombat

Túrófánk




Jó sok túrót vettem a múltkor, így kapóra jött, hogy a bableves után valami könnyű második fogást csináljak. Először három éve nyáron Lübeckben ettem. Ott éjszakáztunk és éppen valami fesztivál volt a folyóparton kirakodó vásárral és koncertekkel, eszméletlen melegben.(milyen jó most visszaemlékezni rá a -10 fokban ....) Ott vettem először és nagyon izlett mindenkinek.
Az itthon készült hasonlóan finom.

Túrófánk:

500 gr turó
3 ek kristálycukrot
csipet só
12 ek liszt (20 dkg liszt)
2 kk szódabikarbóna vagy 1/2 cs sütőpor
4 tojás

A tojásokat a cukorral kicsit habosra keverjük majd hozzáadjik a túrót és a szódabikarbónával elkevert lisztet. Kicsit összedolgozzuk, majd vizes kézzel gombócokat csinálunk (ha lágyabb, akkok kanállal beleszaggatjuk) és forró olajban piros barnára sütjük. Én beleforgattam prézlibe, mert nálunk minden ropogósabban finom . Bő olajban kell sütni.
Porcukorral vagy fahéjas cukorral megszórva, lekvárral vagy anélkül is nagyon finom
Érdemes mindjárt dupla adagot csinálni. 










4 megjegyzés:

  1. A túrófánk tényleg finom, régebben csináltam...jó ötlet!!! Ott is lehet kapni olyan túrót, mint nálunk???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk más a túró minősége és az íze is, sőt egészen más a svédeké. Nem annyira száraz, mint az otthoni, azt be kell kalkulálni. De izre pont olyan finom.

      Törlés
  2. Mézes tejfölbe tunkolni nagyon finom :) szombatra rendelésem van a legkisebb unokám imádja.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Legközelebb kipróbáljuk, Köszi az ötletet.

      Törlés