És, hogy mi sem maradjuk ki az ünneplésből, a mai desszertet én is nemzeti szinű bogyós gyümölcsökkel díszitettem. A desszert nagyon egyszerű olasz finomság.
Panna-cotta:
1/2 l tejszín (lehet 2/3-1/3, vagy fele-fele arányban tej is)
édesitőszer
1/2 rúd vanilia
3 lap zselatin
A tejszint az édesítőszerrel, a vaniliarúd kikapart belével felforraljuk. Levesszük a tűzról és egyenként belekeverjük a zselatin lapokat. (nem szükséges előtte beáztatni, de én úgy tettem bele)
Még melegen poharakba töltjük és min. 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Fogyasztás előtt bármilyen gyümölcs öntettel, vagy gyümölccsel diszithetjük. Én ma fagyasztott gyümölcsöt tettem rá: piros-, kékáfonyát, piros és fekete szedret, fekete ribizlit.
Nagyon szép lett és a panna cotta egyszerű desszert:) A norvégok nagyon nemzeti lelkületűek és imádom a népviseletüket, ma is olyan szépeket láttam:) Ma nem sütöttem, mert holnap lesz a lányom szülinapja, így arra készül torta. Szép hétvégét nektek:)
VálaszTörlésUgye? Mi is rengeteg szépséget láttunk a városban ma. Nekem még a sima egyszerű bugnadok is tetszenek.
TörlésSzép ünnepet !
VálaszTörlésNagyon mutatós a desszert amit készítettél!
Köszi szépen
TörlésHű, de megenném! Jó ünneplést kívánok én is! :)
VálaszTörlésKüldök neked :) Ennél egyszerűbb desszert nem nagyon van. Próbáld ki!
TörlésKöszi a receptet! Remélem, szép napotok volt.
VálaszTörlésIgen, fantasztikus idő lett, 23 fokkal.
Törlés