2014. január 12., vasárnap

Francia csokoládétorta


Az eredeti receptet a boltban egy lapból írtam ki, mert annyira jól nézett ki. Nagyon sokszor megsütöttem.  A mai sütésem próba volt, mert a liszt helyett mandulalisztet használtam a cukor helyett meg stevia cukrot. Az eredeti hozzávalókkal picit magasabb, de nem a kinézet volt a lényeg, hanem, hogy Zoli is tudja enni.

Francia csokoládétorta:

150 gr vaj vagy margarin
2 dl cukor (1 dl stevia cukor)
150 gr étcsokoládé (70 %-os)
4  tojás
1,5 dl liszt(mandula liszt)
csipet só

Máz:
100gr étcsokoládé
1-2 ek vaj vagy olaj

Először lereszeltem a csokoládét és kemény habbá vertem a tojások fehérjéjét a csipet sóval és egy pici cukorral. Majd a vajat habosra kevertem a cukorral és egyenként hozzá adtam a tojások sárgáját  Óvatosan belekevertem a lereszelt csokoládét, a lisztet és tojások fehérjéjét.  Sütőpapírral kibélelt, 22 cm-is torta formába tettem és elsimitottam.
175°(165°) C-ra ekmelegített sütőben 50 percig sütöttem, majd rácsra tettem. Amikor kihűlt rákentem a vajjal felolvasztott csokolát.






Tejszínhabbal megbolondítva szuper finom.Csak ajánlani tudom.






8 megjegyzés:

trollanyu írta...

Szuper jól néz ki:) Csupa csoki az egész, az én családomnak is ízlene:)

Luca írta...

Ajánlom kipróbálásra...

BORI írta...

Egyre több és szuperebb édességeket készítesz Zolinak! Ez is nagyon jól néz ki és szép a szervirozása! :)

Luca írta...

Höhö, igyekszik az ember... :)

teller-cake írta...

De jól néz ki! Azt megkérdezhetem, hogy mennyi ideig tartja a puhaságát, frissességét a máz alatt? Ugyanis jövő héten sütnöm kell egy tortát ami 3 napig hűtőben fog állni és csak utána kapja meg az ünnepelt. A Sacher tortámra gondoltam mert az biztosan minőségromlás nélkül kibír ennyi időt, de nagyon tetszik ez a torta is!

Luca írta...

Két napról tudok nyilatkozni, szerintem még finomabb volt ma, mint frissen megsütve. Három napot nálunk nem bir ki egy torta sem....

teller-cake írta...

Nálunk sem bír ki 3 napot, de most muszáj lesz neki! :) Együtt megyünk ugyanis síelni, telelni, de unkahúgomék csak 2 nap múlva csatlakoznak hozzánk, így addig a torta az apartmanunk hűtőjében fog lapulni. :)

Luca írta...

Akkor jól dugd el! :) Sok, finom havat és jó síelélst kívánok!

Megjegyzés küldése