2014. március 5., szerda

Elkészültek a dobozkák kis tanulságokkal....




 Elkészültem a dobozkákkal. Nagyon szerettem varrni. El is döntöttem, hogy csinálok majd egypárat, amikor visszajöttünk otthonról.  Pedig az első picit megszivatott. Szépen kiszabtam mind a négyet és az anyagok visszáján felrajzoltam a félkör ív varrás vonalait. Az elsőt le is varrtam és abban a pillanatban, ahogy elvágtam a cérnát, rájöttem, hogy mekkora marha vagyok, mert ugye ezt nem kell kifordítani, ezt a szinén kell varrni.... Szóval rögtön bontással kezdtem és szidtam magam.
Az első hármat még gyűszű nélkül varrtam, de a negyediket már nem. Addigra már nagyon fájtak az ujjaim. Picike, vékony tű miatt, mert szeretem a vékony tűket.
Az eredeti dobozkán fagomb van és én is igyekeztem venni rá, Sajnos a boltban csak nagy méretűek voltak, így nem vettem. De emlékeztem, hogy vannak Tilda gombjaim. Meg is találtam és az elsőre egy Tilda csillag gomb került. Amikor a másodiknál eljutottam a végső fázishoz, véletlenül megláttam a könyves polcon két csomagocskát, amiben fa lepkék voltak. Tán egy féléve vettem, egy leárazásnál, jó ha van alapon a két féle méretű lepkéket. Ezek tulajdonképpen dekorációs lepkék. De rögtön láttam, hogy gombként is használhatóak.  Így aztán többi dobozka, már ezeket fa lepkéket kapta gombként. És nagyon jól mutat rajtuk.
Még jó, hogy Andi mondta, hogy a fedlapot nem érdemes előre megvarrni, mert nem biztos, hogy passzol a kész dobozra, mert a mérete attól függ, hogy mennyire tömi meg az ember, az oldal zsebecskéket. Két doboznál a méretarányos tető készült, két doboznál, meg jóval kisebb.
Aztán azon is agyaltam, hogy a szegőpántot hogy varrjam fel, kivülről vagy belülről. Végül is azt választottam hogy belül felvarrom és a színén szegem vissza úgy, hogy alávarrom a diszitő szalagot, csipkét. Ezt Andival is megvitattuk és most is megállapítottuk, hogy hiába varrunk tök egyforma dolgokat, mindenki másképp csinálja.
A dobozokban alul, hátul az oldalán és a tetjén karton biztosítja a formát. Arra is rájöttem, hogy olyan kartont kell használni, ami elég kemény, és jól tart.






És ideteszem a szabásmintákat, amiket Anditól kaptam, hátha kedvet kaptok az elkészítéséhez A/4-es papíron kinyomtatva méretarányos.







18 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek lettek! Nem sok dobozt készítettem még, de egészen kedvet kaptam.....az ufoim után! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Idáig én sem csináltam. De nagy kedvet kaptam hozzá.

      Törlés
  2. Mutatós, kedves ajándékötlet! Remekül megoldottad! Tetszenek a lepkék is. Én is kapcsolatban vagyok Andival és épp az este kaptam meg Tőle a mintát. Hozzáfogtam, majd felteszem, ha itt lesz az ideje!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tuti klasszak lesznek a tieid is. Kiváncsian várom

      Törlés
  3. Nagyon kis helyesek, a lányaim imádnák őket! Főleg a pillangós példányokat... <3

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szuper lett mindegyik:) Jó, hogy feltetted a szabásmintát, hátha kedvet kapok hozzá, jó karácsonyi ajándék lenne, adig talán el is készülnék vele:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha kell valami más szabásminta karácsonyra, csak szóljál. Van még egy-két dolog.

      Törlés
  5. Nagyon szépek! mutatósak !Köszi a szabásmintát!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is kaptam, tehát szivesen adom tovább :)

      Törlés
  6. Mimóóóó! Nekem kell ilyen doboz! :(

    VálaszTörlés
  7. Karácsonyra én is varrnék ilyet, de nem világos előttem a rajz. Elküldenéd emilben a nyomda@rotelkft.hu ra?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, elküldöm. Majd elmagyarázom otthon. Remélem találkozunk!

      Törlés
  8. Mimó, most látom ide meg nem írtam neked ?! Örülök, hogy megvarrtad! Szerintem nagyon jó kis ajándékok lesznek ezek. Örülni fognak akik kapják!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem baj. Én is örülök, hogy megvarrtam. (höhö) Meg annak is hogy kaptam tőled.

      Törlés