2014. június 29., vasárnap

Juca takarója..... helyzet jelentés



Jól haladok a takaróval. Elkészült az előlap és hosszas meditálás után megvarrtam a hátlapot is. Ennyit még sosem agyaltam rajta, igaz a többinek mindig fehér volt a hátlapja. De ehhez kitaláltuk a csikosat. Addig nem is volt semmi probléma, amig nem derült ki, hogy az anyagok megvásárlása után vett, új matracok magasabbak a réginél és nagyobb méretű takaróra van szükség.... Innentől kezdődött a gondolkodás.


A pöttyös anyag pont elég, a csikos pont nem... Az eredeti méret kétszeresét és egy kicsit vettem belőle és az sehogy sem volt nem elég. Sok toldást nem akartam , így aztán megterveztem a hátlapot, hogy jól nézzen ki, .  Nekem annyira tetszik, hogy el tudnám képzelni takarónak is.


Az összerakásnál kiderült, hogy hátlap kb. 10 cm-vel hosszában, 2-3 cm-vel  széltében rövidebb, mint kéne, Első ijedtemben hivtam Ancsa barátnőmet, hogy vegyen még a csíikos anyagból, ha tud. Aztán tegnap elkezdtem túrni az anyagos dobozaimat(mindig elámulok mi mennyiségű anyagom van....) és találtam is egyet, amit ma kipróblálok, hogy hogy néz ki, ha keretet csinálok a középső résznek belőle.. Ha jónak találom, akkor megússzuk a vásárlást, a csomag küldést.....
Megnéztem még, hogy hogy nézne ki a takaró, ha csikos részre is tennék sötét csillagokat.


Nekem tetszett, de végül is abban maradtunk Jucával, hogy csak a közepén legyenek csillagok.  A széleken meg csillag mintás tüzéssek lesznak.
Szóval így állok jelent pillanatban.






4 megjegyzés: