A napon száritás továbbfejlesztése megtörtént. Nem is kellett nagyon agyalnom rajta, mert eszembe jutott, hogy van a szekrényben rovarok, legyek ellen védő ernyőm, amit sok évvel ezelőtt vettem.
Tehát a következő adag gyümölcsöt felszeleteltem és persze új gyümölcsöket is kipróbáltam, Az ananász szuperül szárad, viszont a málna nagyon lassan. Lehet, ha félbe kellett volna vágnom.... Majd legközelebb. És még valami, a mangó akkor lesz nagyon szép színű, ha egy picit kemény még a száritáskor. A mostani szárított mangóm szuper érett volt, aminek eredményként megbarnult száradás közben. Mondjuk az íze így is szenzációs.
Sütőpapíron, piros tálcán, letakarva ugyanolyan gyorsan elkészült, mint a múltkor. És ugyanolyan gyorsan el is fogyott..........
Úgy, hogy tegnap vettem még egy ernyőt.
Nagyon guszták ezek a szárított gyümik!
VálaszTörlésÉs nagyon finomak.
TörlésFincsik lehetnek! Sem epret , sem málnát én még nem aszaltam. Tetszik az ötlet! Kérdés: Miért aszalod meg, ha megeszitek azonnal? Vagy ez még a kísérlet eleje?
VálaszTörlésIgen, ez csak a kisérleti adag volt. De tartok tőle, hogy ha nem kisérlet lenne, akkor sem maradna meg.... Az eper nagyon finom aszalva.
TörlésJól néznek ki nagyon! Mi most hétvégén aszaltunk meggyet, igaz a házi aszalógéppel és a napocskával közösen. Egy kicsit még bénák vágyunk, mert nem is igazán tudjuk, hogy meddig kell szikkadnia, szóval jó lett, de ...... A Tied viszont nagyon kívánatos mind! :-))
VálaszTörlésÁgi
Ági, én azt olvastam, hogy akkor jó az aszalás, ha megnyomod az újjaddal a gyümölcsöt és nem jön ki belőle lé. A meggy tuti kicsit tovább fog tartani, ha nem vágod ketté. De biztosan nagyon finom lesz. Imádom a meggyet és annyira hiányolom, hogy nem lehet itt kapni. De már hoztam ki három meggyfát és mind tönkrement.... Most a baránőm paraszt barackfát nevelget nekem. Az is a kedvencem. Olyan jó lenne, ha megmaradna.....
Törlés