2014. június 7., szombat

Aszalás 2.



A napon száritás továbbfejlesztése megtörtént. Nem is kellett nagyon agyalnom rajta, mert eszembe jutott, hogy van a szekrényben rovarok, legyek ellen védő ernyőm, amit sok évvel ezelőtt vettem.
Tehát a következő adag gyümölcsöt felszeleteltem és persze új gyümölcsöket is kipróbáltam, Az ananász szuperül szárad, viszont a málna nagyon lassan. Lehet, ha félbe kellett volna vágnom.... Majd legközelebb. És még valami, a mangó akkor lesz nagyon szép színű, ha egy picit kemény még a száritáskor. A mostani szárított mangóm szuper érett volt, aminek eredményként megbarnult száradás közben. Mondjuk az íze így is szenzációs.
Sütőpapíron, piros tálcán, letakarva ugyanolyan gyorsan elkészült, mint a múltkor. És ugyanolyan gyorsan el is fogyott..........





Úgy, hogy  tegnap vettem még egy ernyőt.









6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták ezek a szárított gyümik!

    VálaszTörlés
  2. Fincsik lehetnek! Sem epret , sem málnát én még nem aszaltam. Tetszik az ötlet! Kérdés: Miért aszalod meg, ha megeszitek azonnal? Vagy ez még a kísérlet eleje?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez csak a kisérleti adag volt. De tartok tőle, hogy ha nem kisérlet lenne, akkor sem maradna meg.... Az eper nagyon finom aszalva.

      Törlés
  3. Jól néznek ki nagyon! Mi most hétvégén aszaltunk meggyet, igaz a házi aszalógéppel és a napocskával közösen. Egy kicsit még bénák vágyunk, mert nem is igazán tudjuk, hogy meddig kell szikkadnia, szóval jó lett, de ...... A Tied viszont nagyon kívánatos mind! :-))
    Ági

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ági, én azt olvastam, hogy akkor jó az aszalás, ha megnyomod az újjaddal a gyümölcsöt és nem jön ki belőle lé. A meggy tuti kicsit tovább fog tartani, ha nem vágod ketté. De biztosan nagyon finom lesz. Imádom a meggyet és annyira hiányolom, hogy nem lehet itt kapni. De már hoztam ki három meggyfát és mind tönkrement.... Most a baránőm paraszt barackfát nevelget nekem. Az is a kedvencem. Olyan jó lenne, ha megmaradna.....

      Törlés