2014. november 23., vasárnap

Sütőben készült lencsés hús......



A múlt héten láttam ezt a receptet és annyira guszta volt, hogy gondoltam megcsinálom. Az eredeti recept lencsés csülök, de, arra gondoltam, hogy más hússal is tuti finom. Mindenem volt itthon hozzá, így másnap el is készítettem. A csülök helyett én karajt és csirekcombot sütöttem vegyesen.

Hozzávalók: 

10 szelet karaj + 3 teljes csirkecom( 1 közepes nyers hátsó csülök)
50 dkg száraz lencse
50 dkg vöröshagyma
2-3 ek mustár
1 fej fokhagyma
3-4 babérlevél
1/4 kk örölt bors
1 l húsleves

A húsokat befűszereztem, majd sütőpapírral kibéleltem egy magasabb falú tepsit(lábasban, vagy tűzálló tálban is készíthető) és rászórjuk a megmosott lencsét(nem kell beáztatni), rákanalazzuk a mustárt, beletesszük a fokhagymákat, babérleveleket, a hagyma felét nagyobb darabokra vágva. Fűszerezzük, kicsit összekeverjük, majd rátesszük a hússzeleteket és felöntjük a húslevessel. Szorosan befedjük fóliával és másfél órára 200 fokos sütőbe tesszük.
Akkor van kész, ha leves nagy részét felszívja, de még marad alatta lé. Ha a lé elfogyna, fel kell még egy pohár levessel önteni, aztán rászórni a maradék , darabokra vágott hagymát.  Fólia nélkül  15-20 percig sütjük még.







Nagyon finom lett mindkét hússal. Csak ajánlani tudom az elkészítését. Gyorsan össze lehet rakni és magától elkészül :)

Miután lassan itt az év  vége, a szokásos új évi lencse levest kicserélhetjük erre a finom fogásra.








12 megjegyzés:

  1. Ez tényleg nagyon jól hangzik. Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szivesen. Remélem ízleni fog, ha megcsinálod!

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Szerintem is érdemes. Csak arra vigyázz, hogy maradjon alatta lé. Az enyémen nagyon kevés maradt.

      Törlés
  3. Na, ez fini lehet. Kipróbálom és majd beszámolok róla...Ezzel az ötlettel esetleg babból is meg lehetne csinálni....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem csinálják is babbal. Biztosan ízleni fog nektek is.

      Törlés
  4. Sajnos nálunk ragszkodnak a lencse leveshez, főleg a gyerekek, de majd késöbb kipróbálom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne várj vele szilveszterig. Csináld meg egy sima ebédnek.

      Törlés
  5. Ezt én nem ehetem. De biztos finom volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom, hogy te nem eheted. De biztosan van olyan zöldség amivel meg tudod csinálni.

      Törlés
  6. Szuper alternatíva január elsejére, vittem is magammal a receptet. :-)

    VálaszTörlés