2014. december 31., szerda

"Romjul" és az év utolsó napja......Az év utolsó napján véget ér a nyugis időszak nálunk, amit "romjul"-nek hívnak. Minden évben elmesélem, hogy ilyenkor szinte megáll az élet. Az emberek nagy része szabadságon van és ilyenkor családi  és baráti találkozók zajlanak, meg beindul a síszezon....
Tényleg nagy ötlet ez, hiszen a december általában a rohanásról, készülődésről szól a legtöbb családban.
Nekünk eléggé hektikusra sikeredett a december. November utolsó napjaiban elromlott az autónk, amire az utóbbi két évben egy vagyon költöttünk és úgy gondoltuk, hogy most aztán már semmi gond nem lehet..... Ő nem így gondolta. Végül is nem az a baj, hogy elromlik, hanem, hogy minden alkalommal a műhelyben csak vakarják fejüket, hogy vajon mi lehet a hiba, amikor nem tudnak az autó számitógépével kapcsolatba  lépni. A javitási költsége szinte többe kerül majd, mind amennyit az autó ér......... Szóval Zoli elkezdte nézegetni az autó hirdetéseket és ez nálunk azzal jár, hogy addig megyünk autókat nézegetni, amig nem talál egy megfelelőt. Így aztán szinte minden nap úton voltunk, nekem meg elmaradt minden amit beterveztem. Végül is karácsony előtti héten talált egy aránylag olcsó autót, így végre nekiálltam sütni és a karácsonyi előkészületeket megtenni.
A karácsony szuper nyugodtan telt. Még tavasszal letöltöttem egy koreai sorozatot, de nem álltam neki megnézni, mert akkor nem lett volna kész Juca takarója (höhö) Eltettem karácsonyi ajándéknak.
A szilveszter estét itthon töltjük. Majd éjfél előtt beülünk az autóba és felmegyünk a város egyik magasabb pontjára és végig gyönyörködjük a város feletti tüzijátékot.
Végig gondolva a  2014-es évet nem mondhatom, hogy rossz évünk volt, bár volt már jobb is. Szivesen kiegyeznék jövőre egy ugyan ilyenben.
A gyerekeim jól vették az iskolai akadályokat. Hála Istennek az egészségünkkel sincs túl nagy probléma(le is kopogom) Zolival szeretjük egymást, Tamás és Nóri, Svein(Nóri barátja) nagyon rendes gyerekek... Kell ennél több egy jó évhez?


2 megjegyzés:

BORI írta...

Olyan szépen összegezted az évet és a befejezés..... Legyetek 2015-ben is boldogok! :)

Luca írta...

Köszi Bori, nagyon jó lenne.... :))

Megjegyzés küldése