2015. június 27., szombat

Epres vaníliakrém (cukormentes)


Egy hete kezdődött az eperszezon nálunk. Most epret eszünk eperrel. Lehet, hogy elfogult vagyok, de szerintem itt érik az egyik legfinomabb eper.....   Az eper és a vanília íz nagyon jó párosítás. Ráadásul Zoli egyik kedvence. Amikor a múltkor az epres csoda tortát csináltam Zoli megjegyezte, hogy el tudná képzelni tortalap nélkül is. Na, most pohár krémnek készült

Hozzávalók:


200 gr ricotta
4 tojás sárgája
4+1 dl tej
1/2  vaníliarúd kikapart bele
3 ek stevia cukor
2 ek kukorica keményítő
3 dl tejszín
500 gr eper

Először megfőztem a vaníliakrémet . A 4 dl tejet a vaníliarúd kikapart belével felforraltam. A tojássárgákat  a steviával és a kukorica keményítővel és 1  dl tejjel kikevertem, majd a forrásban lévő tejhez adtam, és sűrű krémet főztem és kihűtöttem.
A krémhez kemény habbá vertem a tejszínt. A vaníliakrémet a ricottával  simára kevertem, majd hozzáadtam a tejszínhab felét és az apró darabokra vágott epret.
Egy nagy üvegtálba tettem. A tetejére tejszínhab fészkeket nyomtam, amikre eperszemeket ültettem.
Pár órára a hűtőbe tettem.

         

Nagyon-nagyon finom.


                                                                    







200 gr mascarpone 4 tojás sárgája 4+1 dl tej 1/2 vaniliarúd kikapart bele 3 ek stivia cukor 2 ek kukorica keményítő 3 dl tejszín 300 gr eper Először megfőztem a vaniliakrémet . A 4 dl tejet a vaniliarúd kikapart belével felforraltam. A tojássárgákat a stiviával és a kukorica keményítővel és 1 dl tejjel kikevertem, majd a forrásban lévő tejhez adtam, és sűrű krémet főztem.

Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ
200 gr mascarpone 4 tojás sárgája 4+1 dl tej 1/2 vaniliarúd kikapart bele 3 ek stivia cukor 2 ek kukorica keményítő 3 dl tejszín 300 gr eper Először megfőztem a vaniliakrémet . A 4 dl tejet a vaniliarúd kikapart belével felforraltam. A tojássárgákat a stiviával és a kukorica keményítővel és 1 dl tejjel kikevertem, majd a forrásban lévő tejhez adtam, és sűrű krémet főztem.

Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ



200 gr mascarpone 4 tojás sárgája 4+1 dl tej 1/2 vaniliarúd kikapart bele 3 ek stivia cukor 2 ek kukorica keményítő 3 dl tejszín 300 gr eper Először megfőztem a vaniliakrémet . A 4 dl tejet a vaniliarúd kikapart belével felforraltam. A tojássárgákat a stiviával és a kukorica keményítővel és 1 dl tejjel kikevertem, majd a forrásban lévő tejhez adtam, és sűrű krémet főztem. Amig a krém hűlt megsütöttem a tortalapot.

Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ
200 gr mascarpone 4 tojás sárgája 4+1 dl tej 1/2 vaniliarúd kikapart bele 3 ek stivia cukor 2 ek kukorica keményítő 3 dl tejszín 300 gr eper Először megfőztem a vaniliakrémet . A 4 dl tejet a vaniliarúd kikapart belével felforraltam. A tojássárgákat a stiviával és a kukorica keményítővel és 1 dl tejjel kikevertem, majd a forrásban lévő tejhez adtam, és sűrű krémet főztem. Amig a krém hűlt megsütöttem a tortalapot.

Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ

4 megjegyzés:

Fidike Mamivonat írta...

Nálunk is most kezd érni az eper. Lehet, hogy kipróbálom sima cukorral.

Luca írta...

Nem fogod megbánni az tuti. Mi nagyon szeretjük. Idáig Zoli vanília szósszal ette az epret.

BORI írta...

Én ugyan túl vagyok az eper időszakon, de így ebéd után szívesen megennék egy pohárral! :)

Luca írta...

Szerintem sem lehet megunni....

Megjegyzés küldése