A múlt hétvégén akkora sikere volt az epres-vaníliakrémes sütinek, hogy megint vaníliakrémeset krémet kért a családom. Miután nem akartam ugyanolyat csinálni és volt maradék tojásfehérjém, hát össze variáltam több sütiből a mostanit. Mit mondjak valami isteni lett. Ez is cukor és liszt mentes.
Hozzávalók:
A tésztához:
5 db tojásfehérje
100 g darált mák
4-5 ek stivia
2 ek rizsliszt
Vaniliakrém:
5 db tojássárgája
5 dl tej
2-3 ek stivia
2 ek rizsliszt
1 tk vaniliáscukor
2,5 dl tejszín
A tojásfehérjéket kemény habbá vertem, apránként hozzáadtam a stiviát, majd óvatosan belekevertem a rizsliszttel összekevert mákot.
Sűtőpapírral bélelt tepsibe kentem és 175 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütöttem.
Elég vékony lett a tésztája, mert eredetileg fel akartam tekerni. Miután hagytam egy kicsit hűlni,már nem lehetett tekerni, mert nagyon tört.
Míg hűlt a tészta elkészítettem a krémet. A tejet felforraltam a vaniliával, majd hozzáadtam a stiviával és rizsliszttel kevert tojásokat és sűrű krémmé főztem. Nem szabad forrnia és a tojásokat sem kell nagyon kikeverni. Amikor a krém kihűlt belekevertem a kemény habbá vert tejszín felét és a tésztára kentem.
Diíszítésként a maradék tejszínt és áfonyákat tettem a tetejére.
A mák a vaniliakrémmel valami nagyon finom ízkeveréket ad. Csak ajánlani tudom az elkészítését.
Hú, csupa finomság! Főleg az áfonya!!! :)
VálaszTörlésHa szeretitek a mákot csináld meg. A krém magában is nagyon finom az áfonyával és az eperrel is egyébként.
VálaszTörlésHa engem kérdezel - ami mákos, az csakis jó lehet! <3
VálaszTörlésIgen, ezzel mi is így vagyunk. :)
Törlés