2015. május 27., szerda

Brokkoli lepény



A múlt héten olvastam ezt a receptet és miután nagyon szeretjük a brokkolit gondoltam kipróbálom.
Gombaszószos karajt csináltam és ehhez volt köret. Több brokkolim volt, mint a receptben, de így is  12 db lett belőle. Igaz elég nagyok lettek a lepények.

Hozzávalók:   

300 gr nyers brokkoli
  40 gr zabpehely liszt
    3  tojás
  1-2  gerezd fokhagyma
só, bors tetszés szerint.

A brokkolit kisebb darabokra vágtam(főleg a torzsáját érdemes, mert különben beszorulhat a kés alá) és a késes robotgépben apróra vágtam. Hozzáadtam a tojásokat, a lisztet, a fűszereket és a lereszelt fokhagymákat és jól összekevertem.
Olajjal megkent sűtőpapírra tettem nagykanalanként, amiket kicsit ellapítottam, majd a tetejüket is megkentem olajjal és a 180° C-re előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöttem. Félidőbn megfordítottam.  Gyönyörű színe lett.



 Nagyon passzolt a gombás szószhoz.. Szuper finom volt.
 Csak ajánlani tudom a kipróbálását.



4 megjegyzés:

teller-cake írta...

Micsoda szuperszónikus ötlet!!! Meg is vettem! ;-)))

Fidike Mamivonat írta...

Nagyon szeretem a zöldségfasírokat. Ki fogom próbálni!

Luca írta...

Nem fogod megbánni. Szerintem nagyon finom. És nemcsak brokkolival,más zöldséggel is.

Luca írta...

Próbáld ki más zöldségekkel is. Biztosan ízleni fog.

Megjegyzés küldése