2015. május 4., hétfő

Kjerringviken jártunk.....Két dolog van amiket mindig termelőnél veszek, a tojás és a krumpli. Tegnap elmentünk krumpliért. Már a termelő is csodaszép helyen lakik, ami nincs messze tőlönk de hazafelé úton gondoltunk egyet, amikor láttuk a Kjerringvik táblát és elautókáztunk arra. Csoda idő volt, így aztán mentünk a keskeny, kanyargós úton a Larviki-öböl tengerparti üdülőhelyére. 
Már az  1400-as években  halászkikötő volt. Az első lakók az  1720-as években telepedtek le,  ők halászok és révkalauzok voltak.  .
Két homokos strandrésze van, kristálytiszta vizzel.  Voltunk már itt fürödni régebben, de most megint teljesen beleszerettünk. Nem véletlenül, mert a sziklák, a tenger, a kilátás, nagyon emlékeztet a Verdens Endére.

8 megjegyzés:

beszand írta...

Hű, de jó kis kirándulás lett a bevásárlásból! Csodaszépek a képek, gyönyörű időtök volt. :)

ancsapancsa írta...

Ott én is hagytam egy lábnyomot magam után a homokban.

trollanyu írta...

Olyan csodás idő volt, úgy látszik mindenkit a tengerpartra csábított :)

Luca írta...

Igen, bár eléggé fújt a szél baloldalról. De ahol a sziklán ülök, ott már szélcsend volt.

Luca írta...

Itt nem hiszem. Hacsak nem voltatok Tamással ketten itt, mert együtt nem jártunk erre. :))

Luca írta...

Bár, amikor ide indultunk, még csak azt terveztük, hogy körbenézünk az autóból. Mikor megláttam a csillogó hullámokat, nem tudtam ellent állni a csábitásnak, hogy menjünk is egyet. És akkor még a félszigeten nem mentünk végig. Pedig az meg egy védett terület, mert sok védett madár él ott. Szóval szuper volt.

teller-cake írta...

Gyönyörű helyen jártatok! Sajnos nekem ahhoz messze van, hogy oda menjek krumpliért.... :-( :-)))

Luca írta...

Igen, kicsit messze van..... De képzeld el, hogy Norvégiába kellett jönnöm ahhoz, hogy tudjam, hogy lehet kapni vagy 16 féle (lehet, hogy több) krumplit....

Megjegyzés küldése