2015. június 2., kedd

Mákos-vaníliakrémes kocka



A múlt hétvégén akkora sikere volt az epres-vaníliakrémes sütinek, hogy megint vaníliakrémeset krémet kért a családom. Miután nem akartam ugyanolyat csinálni és volt maradék tojásfehérjém, hát össze variáltam több sütiből a mostanit. Mit mondjak valami isteni lett. Ez is cukor és liszt mentes.

Hozzávalók:
A tésztához:

5 db tojásfehérje
100 g darált mák
4-5 ek stivia
2 ek rizsliszt

Vaniliakrém:

5 db tojássárgája
5 dl tej
2-3 ek stivia
2 ek rizsliszt
1 tk vaniliáscukor
2,5 dl tejszín

 A tojásfehérjéket kemény habbá vertem, apránként hozzáadtam a stiviát, majd óvatosan belekevertem a rizsliszttel összekevert mákot.
Sűtőpapírral bélelt tepsibe kentem és 175 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütöttem.
Elég vékony lett a tésztája, mert eredetileg fel akartam tekerni. Miután hagytam egy kicsit hűlni,már nem lehetett tekerni, mert nagyon tört.
Míg hűlt a tészta elkészítettem a krémet. A tejet felforraltam a vaniliával, majd  hozzáadtam a stiviával és rizsliszttel kevert  tojásokat és sűrű krémmé főztem. Nem szabad forrnia  és a tojásokat sem kell nagyon kikeverni.  Amikor a krém kihűlt belekevertem a kemény habbá vert tejszín felét és a tésztára kentem.
Diíszítésként a maradék tejszínt és áfonyákat tettem a tetejére.



A mák a vaniliakrémmel valami nagyon finom ízkeveréket ad. Csak ajánlani tudom az elkészítését.











4 megjegyzés:

  1. Hú, csupa finomság! Főleg az áfonya!!! :)

    VálaszTörlés
  2. Ha szeretitek a mákot csináld meg. A krém magában is nagyon finom az áfonyával és az eperrel is egyébként.

    VálaszTörlés
  3. Ha engem kérdezel - ami mákos, az csakis jó lehet! <3

    VálaszTörlés