2016. február 14., vasárnap

Csodaszép vasárnap + anyák napja.....



Gyönyörű szép idő volt ma, ezért elhatároztuk, hogy elmegyünk a kedvenc sétányunkra Larvikba. Revstigen-nek hívjá, ami Rókaösvényt jelent. Ez  egy partszakasz a larviki öbölben. Ez mellett megy el a Dániába hajózó komp és itt ömlik az öbölbe a Logan folyó. A város parkosította, csinált egy sétányt és egy szabad strandot ezen részen. Az elmúlt napokban esegetett kb. 1 cm hó, mára lehűlt a levegő -6 fokban indultunk. Viszont csodaszép, ragyogó napsütés volt.

Itt folyik be a Logan, ez a nagy jégfolt körbe forgott a sodrás miatt

még itt is rendesen örvénylik a víz

a kép közepén lévő szikla két oldalán lehet kijutni a nyílt tengerre

Már a séta elején valami furcsa volt, de eléggé sokára esett le a húsz fillér, hogy mitől más a sétány. A múlt hétvégén orkán erejű szél fújt, ömlött az eső. És ezek megemelték a tenger vízszintjét, nem kicsit, nagyon  és elöntötte a sétányt rendesen.  Ránézésre legalább  2 m-rel lehetett magasabb a vízszint a dagállyal együtt.

itt még havas a járda

itt is

itt már bokáig érő homok van, a járdát nem is látni

a parkosított doboldal is tiszta homok

a domboldal több, mint a feléig homokos

a partról fotóztam, itt látszik milyen magasra ért a víz

A szabad strand homokján aztán rengeteg, nagy jégtömböt találtunk. Még nem is láttunk ilyet. Elképzelni sem tudom, hogy honnan úszott idáig, hiszen nem is volt olyan hideg, hogy ekkora jégtömbök legyenek

mintha sorba rendezte volna valaki

majdnem egyforma méretűek

jó vastag és ilyen a többi is

majdnem a térdemig ér

Amikor lementem megnézni a jégtömböket szúrt szemet, hogy rengeteg száraz fa is fent akadt a part menti köveken, homokon és a füves parton. És ilyenkor tényleg elgondolkodik az ember azon, hogy milyen hatalmas ereje van a víznek.


nyáron lesz min  napozni, ha itt marad....



És haza felé jövet olyan felhő tömböt láttunk, amilyet még sosem. Olyan volt, mintha egy hatalmas fal emelkedne a távolban. Panoráma képpel lenne igazi a látvány...





Csodás utunk végén, itthon  várt  a gyönyörű anyák napi virágom, egy nagy hortenzia Norvégiában február második vasárnapján van anyák napja.






Szuper nap volt......


2 megjegyzés: