2011. április 2., szombat

Norvégia az én szememmel.........(49)

 .

A múlt hét ritka rohangálós volt, jó sok problémával. Nem tudom miért haragudtak meg ránk  a  ház "koboldjai", de amit lehetett elrontottak. Ma, mondtam is nekik, elég volt, tünjenek el...... Remélem hallgatnak rám.
Addig is mesélek.

Gylve(Ganglere) beszélgetése Asgardban

Gylve látomásai


Gylve, aki egy ősi, legendás király volt, elhatározta, hogy elmegy Asgårdba, hogy megismerje az isteneket. De nem saját néven indult el, hanem mint Gangler a "vándor".  Miután az istenek előtt nem volt titok, tudták, hogy jönni fog.  Arra gondoltak, megtréfálják. A történet így az ő hallucinációjáról szól.
Amikor Gylve  Asgårdhoz ért, úgy tűnt neki, hogy egy hatalmas palotátához ért. Belépve a csarnokban, három trónt látott. Ezek a trónok egymás felett helyezkedtek el.Az alsó volt a "Høye" (Magas) a felette lévő a "Jevnhøy" (Még magasabb)a legfelső meg a "Tredje"( Harmadik). Mind a három széken egy ember ült, aki nem más volt, mint Odin.  Megkérdezték Gylvét, hogy miért jött ide. Gylve azt válaszolta, hogy, mert azt akarta tudni, talál-e itt tehetséges embert.
Elkezdtek beszélgetni és ez a három ember elmesélte neki a norvég mitológia történetét a keletkezéstől az istenek alkonyáig.
Amikor a történet végére értek, Gylve a háta mögött egy nagy durranást hallott. Megfordult és ott állt egy teljesen kopár földön. Eltüntek a falak, a téglák, a palota.
Hazament és elmesélte amit "látott és hallott".

.

4 megjegyzés:

  1. Tovább is van? Mondjad még!!:)

    VálaszTörlés
  2. Sajnos, azt nem irták le, hogy miket mesélt a derék király. Abban az időben "látászavarnak" titulálták, ami vele történt.

    VálaszTörlés
  3. Örülök hogy folytatod a regélést.Pusz.........Babó

    VálaszTörlés