2012. május 18., péntek

Elkészült a pulóver....


.

Már kedden készen lettem a pulóverrel. De a szálak elvarrása, az összeállitás, a nyakának megkötése még hátra volt. Aztán kimostam és miután fektetve kell száritani több,mint két napig száradt.


Felül az enyém, alul meg amit én kötöttem Zolinak
Látszik a képen is, hogy picit más árnyalatúak a szinek, de sajnos már nem gyártják ugyanazokat szineket. Ez nem csoda, hiszen ez az  1995. évi sí VB egyenpulóvere volt.  Így aztán nekem is elég régen megvan már, de csak most tünt fel, hogy milyen szép a mintája.



A "megrendelő" nagyon elégedett vele. Én nem annyira. Mint látjátok picit hosszú lett az újja. Sajnos ez így van, amikor adott minta alapján köt az ember. A méret XL, ami tökéletesen jó Zolinak, de az újja hosszú, mert nem elég magas ehhez a mérethez.
Reggel óta azon agyalok, hogy mit tudnék vele csinálni. Végül is egy megoldás van (Zoli még nem tudja), ha ezt Tamásnak adom, mert neki töléletes (még ő sem tudja mit tervezek) és Zolinak kötök egy újat. 
De van egy olyan érzésem, hogy azt fogja mondani, neki ez így tökéletes.  (Nem véletlenül szeretem :))


.

14 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett!!!! Rengeteg munka van benne, de megérte. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kösz Yupi. Bonyolultabbnak látszik mint amilyen kötni. A rengeteg munka egy részét saját magamnak köszönhettem. Felületesen olvastam a norvég szöveget.

      Törlés
  2. Őszinte gratula!!! Nagyon szép lett. Csodállak a türelmedért! Ági

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Ági. Nem púder, de én is mindig ezt gondolom amikor látom a tűzéseidet..... :)

      Törlés
  3. Szuper a pulcsi és hát a modell is!!! Nagyon tetszik a mintája is. Mikor Nonókát vártam (25-26 éve)akkoriban volt rajtam a kötési láz. Rengeteg pulcsit készítettem a lányoknak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Böbe.Én is rengeteget kötöttem anno a gyerekeknek.

      Törlés
  4. De jó lett!Már vártam,hogy lássam összeállítva is.Lehet,hogy nem olyan bonyolult kötni,de azért nekem ez nagy feladat lenne!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. Tudod ez úgy van, hogy amikor az alján kezdtem kötni a mintát, már a negyedik sor után baromira idegesített, hogy annyira kellett figyelni. Amikor meg a fenti mintát kötöttem, már sokkal könnyebben ment.

      Törlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, eltávolitottam, mert duplán jelent meg.

      Törlés
  6. Nagyon szép lett! Zolid nagyon fess benne :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Szivi, jó volt a fényképész (höhö)

      Törlés