2012. május 4., péntek

Varrjunk együtt..... XIII. Nyakkendő

.



Említettem, hogy az utóbbi két napban a varrással fogalalkoztam, így gyorsan elkészült az e heti feladat is. Nagyon tetszik ez a minta. És ahhoz képest amilyen jól néz ki, nem is nehéz elkésziteni.
Tuti fogok még ilyet csinálni.
Lefényképeztem az eddig elkészült blokkokat is.  Három variációt csináltam, mert mind három csillaggal megnéztem az összhatást. A kérdéses csillagok az utolsó előtti sorban a jobb szélen vannak.
Végül is így válaszottam ki, hogy a sárga háromszöges csillag került a blokkok közé.

Sárga-barna-zöld csíkos csillaggal

Sárga háromszöges csillaggal

Fehér-barna-zöld csíkos csillaggal

Közben megvarrtam méretesre a drezdai tányér blokkomat is. A régi kicsinyített mása lett. Még a legfelső sorban, a jobb szélen lévő , "Nagymama virágoskertje" blokkomon meditálok , hogy így hagyjam-e......


.

9 megjegyzés:

  1. Imola! Nekem a középső tetszik, a színek összhatása miatt. Nagyon szeretem én is ezt a mintát. Száz éve varrtam Helginek ágytakarót belőle. Haladós, mutatós. Küldök Neked egy díjat, ha elfogadod. Nézz be hozzám!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is azt választottam. Az biztos, hogy fogok ilyen takarót varrni. Megyek nézem a dijat és köszi.

      Törlés
  2. Nagyon jól néz ki mindhárom variáció! Aztán amikor folytatod tovább, akkor megint változtatsz rajta....Ez a jó a sok blokkban, hogy lehet vele játszani, mindig mást "arcát" mutatja a gyűjteményes. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez így van. Lehet, hogy az ezután varrt blogok miatt változtani fogok. Egyenlőre igy tetszik.

      Törlés
  3. Nagyon gyors vagy!:)Tényleg mindegyik variáció szép,s biztos,hogy mire az összes blokkot elkészítjük,még párszor átvariáljuk.Mint ahogy Bori is írta,lehet vele játszani.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez most csak véletlenül alakult így. Mert a csillag nyomta a lelkiismeretemet, aztán meg, ha már nekiálltam szabni, gondoltam kiszabom a nyakkendőt is.

      Törlés
  4. Válaszok
    1. Nekem is. Aztán azon is el kezdtem meditálni, hogy pl. hogy fogom sorba rakni a blokkokat. Készülési sorrendben, vagy más rend szerint. Szóval izgis feladat lesz a biztos.

      Törlés
  5. tetszik a nyakkendősöd. A többi is.

    VálaszTörlés