2012. december 6., csütörtök

Nincs időm......



Asztali disz

Varrok, varrok, varrok...... Egy babatakaró, egy sárkányos takaró, a közös varrás takaró elkészitése közben vagyok.Meg egy-két karácsonyi ajándék, amit még nem tudok megmutatni, mert meglepi.
De azért időt kellett  szakítanom az adventi díszítésre. Itt nálunk "íratlan szokás", hogy első adventre diszbe öltöztetjük a kertet és a lakást. Imádok ilyenkor kint sétálni, szinte minden ház és udvar  a karácsonyi fényektől csillog.

Mutatok pár képet a mi díszeinkről.

Ajtódisz sk , a kesztyű hóember Erikától van

Adventi koszorú, karácsonyi függöny és a girland

Adventi koszorú kicsit közelebről

Konyha ablak lámpái

Terasz ajtó

Az udvar bejárói tujái

A varrás közben fel kellett ugranunk Oslóba,  mert tüzifát vettünk a gyerekeinknek, hogy a kandallóban tudjanak egy kis "rásegítő" fűtést biztositani. Miután napok óta -10 °C körüli a hőmérséklet.
Gyönyörű idő volt, csodás volt a havas táj,  csináltam egypár képet útban Osló felé

Félig napsütötte domboldal

Havas fenyők

A fagy előtt sok eső esett és a szikla réseken kifolyó viz így fagy meg

Naplemente az Oslofjord felett

.

6 megjegyzés:

  1. Köszönjük Imola! Nagyon tetszenek a díszek! Kíváncsi vagyok a babatakaróra!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép díszeket készítettél, én is szeretek ilyenkor kinézni az ablakon, meg vezetni haza a sötétben:) Nálunk eddig -17 fok volt, mára lett -12, a tüzifa melegénél nincs jobb:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. Én még nagyon szerettem a cserépkályát is. Olyan jó volt hozzádőlni....

      Törlés
  3. Köszönöm a képeket - na meg a megnyugtatást, hogy nem csak én vagyok "elhavazva" így karácsony előtt. Igazi ünnepi hangulatúak a díszek,jó lehet sétálgatni a házak között :-))
    A cserépkányha melegét semmi sem tudja pótolni, nálunk is a gázfűtés mellett minden nap be van gyújtva a kandalló. Igen, az a meleg az igazi :-)
    Ági

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Padlófűtés van nálunk. Mondjuk az is nagyon kellemes, amikor a hidegből bejövet az ember a langyos padlón mászkál. Nincs más fűtésünk, de évek óta vágyunk egy kandallóra, talán majd egyszer. Cserépkályháról nem is álmodozom, itt horribilis ára van.

      Törlés