2013. március 11., hétfő
Szilvalekvár télen....
Nagyon szeretjük szilvalekvárt, ezért szoktam is hozni otthonról. De most nagyon hamar elfogyott a hazai. Finom az itteni is, de az otthonit jobban szeretjük.. Így jött az ötlet, hogy mi lenne ha főznék aszalt szílvából. Mit mondjak, szuper ötlet volt.
Szilvalekvár aszalt szílvából:
2 zacskó aszalt szilva (250 gr/zacskó)
1 mérőkanál stivia
1/2 lime leve
1 dl bor
1/2 dl rum
2-3 dl viz
izlés szerint fahéj
Az aszalt szílvát beáztattam kb. 2 órára. Annyi vizet tettem rá, amennyi éppen eltakarta (2-3 dl), amikor megpuhult a szilva feltettem főni. Hozzáadtam a vörösbort, a fahéjat, a lime-ot és a stiviát és állandóan kevergetve sűrűre főztem. Nagyon gyorsan besűrűsödik. Mielőtt teljesen kész lett beleöntöttem a rumot és még rottyantottam rajta egyet.
Két üveget kicsi vizzel megmikróztam, majd megtöltöttem a forró lekvárral és meleg dunsztba tettem.
Valami isteni íze lett. Dunsztolni sem kellett volna, mert annyi ideig tuti nem fog állni, hogy tönkremenjen.
Ajánlom kipróbálni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Látom a kedvemért cukor nélkül főzted! :-)
VálaszTörlésIgen, meg Zoli kedvéért...:)
TörlésKöszi, hogy leirtad a receptet!!
VálaszTörlésAz az igazság, nekem is valami cukormentes édesítés kellene...
Most csak azt szeretném tudni, hogy a stivia édesítőt hol lehet kapni....na majd utána nézek :)
Stiviát a természetgyógyászati boltokban tudsz venni
TörlésNagyon finomat készítettél megint! :)
VálaszTörlésIgen, nagyon finom
TörlésDe szívesen megkóstolnám! Idén, ha a természet is úgy akarja, esedékes lesz nálunk is a szilvalekvár-főzés. 2-3 évente egyszer egy napra összegyűlik a család és felváltva kavargatjuk a hatalmas, rotyogó üstöt. Már alig várom! :)
VálaszTörlésHát igen, azt el tudom képzelni. Az nagyon jó, amikor így együtt van a család.
Törlés