2013. március 11., hétfő

Szilvalekvár télen....





Nagyon szeretjük  szilvalekvárt, ezért szoktam is hozni otthonról. De most nagyon hamar elfogyott a hazai. Finom az itteni is, de az otthonit jobban szeretjük.. Így jött az ötlet, hogy mi lenne ha főznék aszalt szílvából. Mit  mondjak, szuper ötlet volt.

Szilvalekvár aszalt szílvából:

2 zacskó aszalt szilva (250 gr/zacskó)
1 mérőkanál stivia
1/2  lime leve
1 dl bor
1/2  dl rum
2-3  dl viz
izlés szerint fahéj

Az aszalt szílvát beáztattam kb. 2 órára. Annyi vizet tettem rá, amennyi éppen eltakarta (2-3 dl), amikor megpuhult a szilva feltettem főni. Hozzáadtam a vörösbort, a fahéjat, a lime-ot és a stiviát és állandóan kevergetve sűrűre főztem. Nagyon gyorsan besűrűsödik.  Mielőtt teljesen kész lett beleöntöttem a rumot és még rottyantottam rajta egyet.
Két üveget kicsi vizzel megmikróztam, majd megtöltöttem a forró lekvárral és meleg dunsztba tettem.
Valami isteni íze lett. Dunsztolni sem kellett volna, mert annyi ideig tuti nem fog állni, hogy tönkremenjen.


 

Ajánlom kipróbálni.




8 megjegyzés:

ancsapancsa írta...

Látom a kedvemért cukor nélkül főzted! :-)

Luca írta...

Igen, meg Zoli kedvéért...:)

BORI írta...

Köszi, hogy leirtad a receptet!!
Az az igazság, nekem is valami cukormentes édesítés kellene...
Most csak azt szeretném tudni, hogy a stivia édesítőt hol lehet kapni....na majd utána nézek :)

Luca írta...

Stiviát a természetgyógyászati boltokban tudsz venni

beszand írta...

Nagyon finomat készítettél megint! :)

Luca írta...

Igen, nagyon finom

teller-cake írta...

De szívesen megkóstolnám! Idén, ha a természet is úgy akarja, esedékes lesz nálunk is a szilvalekvár-főzés. 2-3 évente egyszer egy napra összegyűlik a család és felváltva kavargatjuk a hatalmas, rotyogó üstöt. Már alig várom! :)

Luca írta...

Hát igen, azt el tudom képzelni. Az nagyon jó, amikor így együtt van a család.

Megjegyzés küldése