2013. június 24., hétfő

Kezdődik az eper szezon....




 Most indul az eper szezon. Szombaton hoztuk el az első adag epret.  12 doboz van egy rekeszben, ami 6 kg epret jelent  A család nagy kedvence.  Így aztán epret is eperrel eszünk.. Mára el is fogyott az összes. Igaz, tegnap is, meg ma is csináltam vagy 4 l levest belőle.
Nagyon egészséges, nagyon finom és főleg nagyon egyszerű elkészíteni.

Hideg eperleves:  

1 kg eper feldarabolva
1 dl főzőtejszín
6-8 dl viz
stivia 

Az epreket feldaraboljuk és kb. 1 dl  vizzel leturmixoljuk, majd az egészet sűrű szitán átszürjük. Ízlés szerint teszünk hozzá stiviát  és hozzá adunk még kb fél liter vizet (a víz mennyisége attól függ mennyire sürűre akarjuk a levest) és egyet forralunk az egészen. Amikor felforrt beletesszük az ételtejszínt, kihűtjük és tálalásig hűtőszekrényben tartjuk. A tetejére pici tejszínhabot és pár szem negyedelt eperszemet tesszünk.

Darabolásra várva

Turmix kész

Magokat kiszűrjük belől

Jó étvágyat!


Valami isteni.... . Mélyhűtött eperből is ugyanilyen finom.



6 megjegyzés:

Ábrahámné Éva írta...

Még soha nem ettem eper levest!
De most már csak jövőre lesz esélyem ,mert nálunk már le érett!

Luca írta...

Évike, csináljál fagyasztottból, abból is nagyon finom

trollanyu írta...

Igen, mi is epret eszünk eperrel, én is rekesszel vettem:) Bár nálam fagyasztott is mindig van, sok mindenre jó:)

Luca írta...

Nálam is van mindig a mélyhűtőben. Tervezem is, hogy veszek még egy rekesszel és abból lefagyasztok.

Fidike írta...

Hmmm... Utoljára cserkészkoromban ettem eperlevest! De az konzerv volt.:) Nálunk is épp érik itthon, folyamatosan esszük.

Luca írta...

Szívből ajánlom. Nem fogod megbánni.

Megjegyzés küldése