Tegnapelőtt megjelent a gesztenye az ázsiai és az iráni boltban. Minden évben szoktam venni, mert a gesztenyepüre nagy kedvenc nálunk. Eddig mindig megfőztem a gesztenyét és úgy pucoltam meg. De idén úgy gondoltam inkább megsütöm. Végigböngésztem a netet és találtam is többféle javaslatot a sütésre.
Beáztattam a gesztenyét(2 órát ajánlottak, de más dolgom volt, így tuti ázott vagy 5 órát) Az áztatás több okból is jó, mert könnyebben sül meg és a kukacos darabok feljönnek a viz tetejére, így aztán rögtön ki lehet dobni. Az áztatás után miden szemet bevágtam keresztbe és egy tepsire raktam Betettem a sütőbe és max. 250°C-on 30 percig sütöttem, közben egypárszor megráztam a tepsit. A bevágásoknál gyönyörűen kinyiltak, isteni illatot árasztottak, ami azt jelentette, hogy megsültek.
Picit hűlni hgytam, majd megpucoltam. Nagyon könnyen lejött a héja.
Holnap veszek még belőle............
Imola, nagyon jól néznek ki a gesztenyéid! Szinte érzem az illatukat!! Sajnos itthon ritkán lehet kapni igazi, szép nagy gesztenyét....Egészségetekre! :)
VálaszTörlésEttünk is belőle rendesen. Valami nagyon finom. Még sosem vettem ilyen jó minőségűt én sem.
VálaszTörlésNagyon guszta, nálunk András reszortja a gesztenye sütés. A nagymamájától tanulta és ő is beáztatta mindig, volt hogy egy éjszakára hagyta ázni.,
VálaszTörlésIgen, nagyon jót tett neki az áztatás. A nagymamám meg gyakran locsolgatta, arra én is emlékszem.
TörlésDe imádom, bármennyit meg tudnék enni belőle:) Megyek a héten én is az ázsiai boltba, remélem lesz nekik:)
VálaszTörlésNem tudom, honnan vették, de az itteni valami isteni. Be is tankoltam ma belőle. A tegnapinak kb. az 1/3-a került a mélyhűtőbe.... Addig ettük, amig elöl volt.
TörlésRemélem te is kapsz!
Nagyon kis guszták lettek, imádom sülve, főve is. :)
VálaszTörlésMi is. Végül egy db sem jutott a mélyhűtőbe. Mindet megettük :)
Törlés