2013. október 28., hétfő

Gesztenyét sütöttem......
Tegnapelőtt megjelent a gesztenye az ázsiai és az iráni boltban. Minden évben szoktam venni, mert a gesztenyepüre nagy kedvenc nálunk. Eddig mindig megfőztem a gesztenyét és úgy pucoltam meg. De idén úgy gondoltam inkább megsütöm. Végigböngésztem a netet és találtam is többféle javaslatot a sütésre.
Beáztattam a gesztenyét(2 órát ajánlottak, de más dolgom volt, így tuti ázott vagy 5 órát) Az áztatás több okból is jó, mert könnyebben sül meg és a kukacos darabok feljönnek a viz tetejére, így aztán rögtön ki lehet dobni. Az áztatás után miden szemet bevágtam keresztbe és egy tepsire raktam  Betettem a sütőbe és max. 250°C-on 30 percig sütöttem, közben egypárszor megráztam a tepsit.  A bevágásoknál gyönyörűen kinyiltak, isteni illatot árasztottak, ami azt jelentette, hogy megsültek.Picit hűlni hgytam, majd megpucoltam. Nagyon könnyen lejött a héja. 


Holnap veszek még belőle............8 megjegyzés:

BORI írta...

Imola, nagyon jól néznek ki a gesztenyéid! Szinte érzem az illatukat!! Sajnos itthon ritkán lehet kapni igazi, szép nagy gesztenyét....Egészségetekre! :)

Luca írta...

Ettünk is belőle rendesen. Valami nagyon finom. Még sosem vettem ilyen jó minőségűt én sem.

Yupi írta...

Nagyon guszta, nálunk András reszortja a gesztenye sütés. A nagymamájától tanulta és ő is beáztatta mindig, volt hogy egy éjszakára hagyta ázni.,

Luca írta...

Igen, nagyon jót tett neki az áztatás. A nagymamám meg gyakran locsolgatta, arra én is emlékszem.

trollanyu írta...

De imádom, bármennyit meg tudnék enni belőle:) Megyek a héten én is az ázsiai boltba, remélem lesz nekik:)

Luca írta...

Nem tudom, honnan vették, de az itteni valami isteni. Be is tankoltam ma belőle. A tegnapinak kb. az 1/3-a került a mélyhűtőbe.... Addig ettük, amig elöl volt.
Remélem te is kapsz!

beszand írta...

Nagyon kis guszták lettek, imádom sülve, főve is. :)

Luca írta...

Mi is. Végül egy db sem jutott a mélyhűtőbe. Mindet megettük :)

Megjegyzés küldése