2014. december 7., vasárnap

Második advent vam....



Azon gondolkodtam ma, hogy nem emlékszem arra, hogy gyerekkoromban adventeztünk e. Pedig a nagymamám templomba járó volt. Édesanyám is hivő volt. De nekem ez a dolgok csak azóta vannak az életemben mióta Norvégiában élek.
Itt fantasztikus hangulata van az adventnek. Bárkihez elmegy az ember, mindenhol karácsonyi hangulat van már. És persze, a városban, az üzletekben, a bevásárló központokban, az autószervizekben, az orvosnál, a gyógyszertárban, az iskolákban, egyszóval mindenhol.
Így atán nálunk is világitanak a tujákon a lámpák. Varrtam karácsonyi sötétitő függönyöket az ablakokra. És mindenhol van valami karácsonyt idéző dolog a bejárati ajtótól kezdve a fürdőszobáig.








Szeretem ezt az időszakot.





4 megjegyzés:

  1. A mi gyerekkorunkban azért nem volt Advent, mert nem lehetett...
    Én jártam templomba az Édesanyámmal és ott volt vasárnapi gyertyagyújtás.Volt otthon is gyertyagyújtás - de sose koszorúba, csak egy kistányéron állt 1 gyertya. Sokszor jó is volt, hogy kéznél volt, mert időnként nem volt áram....Persze idővel, több évtized után minden megváltozott..... és mentünk Bécsbe és tanultuk, mi is az Advent....Szép lett a lakásod Imola. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De lehetett volna. Hiszen senki nem tiltotta meg, hogy feldiszitsük a lakást....... És utólag nem értem, hogy miért nem volt.
      Köszi. Zoli szokta mondani, olyan sivár lesz januárban, amikor leszedjük a diszeket. Azért is maradtak meg az ablakokban a lámpák egész évre.

      Törlés
  2. De jó bepillantani a személyes világodba, igazán szép a díszítés! Nálunk gyerekkoromban is megvolt az adventi időszak tartva, lévén szigorú, katolikus, sváb családban nőttem fel. :-) Ami csak a javamra vált és büszke is vagyok rá. <3 Most már a nagyobbik lánykámmal járunk templomba, persze nem csak adventkor. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért csodálkozom utólag, hogy nálunk miért nem volt. Szerettem templomba járni, amig megvolt a templomunk. Aztán meg kinőttem belőle. De a mai napig élményként emlékszem, hogy harangozhattam, meg hogy orgonát is fújtattam....
      Az éjféli misék Karácsonykor meg fantasztikusak voltak. Eleve, hogy fent maradhattunk olyan sokáig, már csoda volt. Egyébként ilyenkor mindig dugig volt a templom. Azok is eljöttek akik egyébként nem jártak templomba.

      Törlés