2015. március 13., péntek

Almakompótos sütemény...




Meglátni és megsütni sütemény. Liszt és cukor mentes. Puha, krémes isteni  Semmit nem változtattam  Trollanya repectjén.


Hozzávalók:
25 dkg alma kompót (lé nélkül)
3 ek. citromlé
1 tk. őrölt fahéj
1/2 tk. őrölt kardamom  (opcionális, én tettem bele)
6 kisebb tojás
20 dkg őrölt mandula
10 dkg erythritol (por alakú)
1 tk. szódabikarbóna
Az almakompót lehet maradék is, de mindenképpen szűrd le, a levét ne add a sütihez. Az összes hozzávalót tedd turmixgépbe vagy késes robotgépbe és keverd simára. Elég folyékony massza. Nekem van szilikon tortaformán, de végül mégis 2 sziv alakú sütőformában sütöttem, amiket jól kikentem kókuszolajjal. 180° C-on  35 perc alatt sült meg.
Direkt több almakompótot főztem, hogy tudjak almakrémet csinálni hozzá. De a kókuszkrém rendesen megszivatott. A végén kettévált a kompót és kókuszvaj benne. Azért így is nagyon finom volt ráöntve a süteményre.



Érdemes megsütni. Ez is Nigella sütemény, kicsit átalakítva....










4 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy ízlett nektek is :) Hogy vált szét a kókuszkrémed, melyiket használod? Velem még sosem történt olyan szerencsére :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez tök sürű krém volt, Beletettem az almapürébe és úgy találtam, hogy kicsit híg. Ezért gondoltam, hogy felverem a késes robotgépem habverős lapjával. És akkor különvált a lé és a kókusz.l Egészen olyan lett, mint a vaj. Ízre isteni.....

      Törlés
  2. Nyami, jöhetne így most akár estére is...úgy is minden mentes. :-) Szép lett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? A kókuszolajtól gyönyörű fényes lett a felülete.

      Törlés