2010. augusztus 19., csütörtök

Elkezdődött az tanítás....


                                                                      a tanterem


Ma kezdődött a suli, Pont 8 hét a nyári szünet. Idén Tamás és Nóri egy iskolába jár. Tamás az 5. évet kezdi a középiskolában, Nóri meg a másodikat. Tiszta röhej, hogy a városunkban van a megye legnagyobb középiskolája mégis mind a két gyerek a szomszéd városba jár suliba. Igaz az iskola gyönyörű. Tavaly készült el és tényleg a 21. századot képviseli a meghökkentő szineivel és a helyiségek kialakitásával. 
Csak a füzeteket kellett megvenni és a számitógépek bérleti diját kifizetni. De ez Nórinál azt jelenti, hogy jövőre már a sajátja lesz a gép. Tamás meg erre az évre kölcsönzi, mert a saját laptopjáról nem akarta letörölni a programokat. Ez nagy előrelépés, mert két évvel ezelőtt még kemény ezreseket füzettünk a tankönyvekért. Idén van az első év, hogy elsőtől a középiskola befejeztéig ingyenesek a tankönyvek. Mondjuk sok könyv csak a neten érhető el, és van olyan is amelyik csak angol.
Most már csak tanulni kell. Gondolom idén sem lesz különösebben gond, hiszen eddig sem volt. Bár Tamásnak most fura lesz, hiszen három évig szakmát tanult és az utolsó évre ment vissza a rendes tanulásba. De nagyon sokan választották ezt a megoldást, hiszen három osztály is indult 30-as létszámokkal, ami elég ritkaság, hogy ennyi tanuló legyen egy osztályban.
Azért arra vigyáznak, hogy a gyerekek nehogy hamar elfáradjanak, hiszen szeptember utolsó hetében már őszi szünet lesz. 
De mától korábban kezdődik a nap.......
 

                                               

                                                                   tanterem előtti társalgó





4 megjegyzés:

  1. Tényleg nagyon klassz. Itt még megnézheted kivülről is: http://www.byggutengrenser.no/inspirasjon/thor-heyerdahl-videregaende-skole

    VálaszTörlés
  2. Nekünk a héten indul a suli, de már lelkibetegek a lányok. Jó lenne ezt a sulit, és a tankönyvellátási feltételeket valahogy itthonra transzportálni.

    VálaszTörlés